Secondary Adv

7 rregullat e perdorimit te maskes

Share on Google+

Janë 7 rregulla kryesore të cilat duhen aplikuar teksa mbani veshur një maskë fytyre për tu mbrojtur nga infeksioni i Covid- 19. 

 

1. Ndryshoni rregullisht maskën tuaj - Ju duhet të synoni të lani ose ndryshoni maskën tuaj sa herë që e vishni. Ju gjithashtu duhet ta ndryshoni nëse keni teshtitur ose kollitur në të. Ndryshoni mbulesën e fytyrës nëse bëhet e lagësht ose nëse e keni prekur atë, shton udhëzimi.

2. Mos e ulni atë për të biseduar me dikë - Është e rëndësishme të mbani maskën e fytyrës në vend mbi hundën dhe gojën tuaj në çdo kohë, ndërsa ndodheni në hapësira të mbyllura. 

3. Mos e ruani në xhep - Mos e vendosni maskën që mbuloni fytyrën në xhep për përdorim të mëvonshëm. Pasi ta hiqni, ruajeni atë në një qese plastike, derisa të keni një mundësi ta lani atë. Nëse maska juaj e fytyrës është një përdorimshe, hidheni atë në një kosh mbeturinash.

4. Lani maskat e copës rregullisht - Lani maskat e  tekstiles dhe ndiqni udhëzimet e larjes për pëlhurën. Ju mund të përdorni pastruesin tuaj normal. Mund ta lani dhe thani atë me lavanderi të tjera.  

5. Kini kujdes me shtresat - Një maskë e fytyrës duhet të mbulojë hundën dhe gojën tuaj ndërsa ju lejon të merrni frymë të qetë dhe në mënyrë ideale të përfshini të paktën dy shtresa të rrobave (Organizata Botërore e Shëndetit rekomandon tre në varësi të pëlhurës së përdorur).

6. Ju do të duhet të vishni një maskë në dyqanet e takeaway - Njerëzit që vizitojnë takeaway do të duhet të veshin një maskë. Nëse jeni duke u ulur dhe duke ngrënë, nuk keni nevojë për maskë. Por nëse jeni duke paguar ushqim ose pije, atëherë ju duhet një maskë.

7. Kush është i përjashtuar? Ju nuk keni nevojë të vishni një maskë nëse keni një arsye të ligjshme për të mos e bërë atë. Kjo perfshin:

Fëmijët nën moshën 11 vjeç.

Duke mos qenë në gjendje ta veshni, ose hiqni një maskë për shkak të një sëmundjeje fizike ose mendore, dëmtimi ose paaftësie.

Nëse veshja, ose heqja e një maske të fytyrës do t'ju shkaktojë shqetësime të mëdha.

Nëse jeni duke udhëtuar ose duke ofruar ndihmë për dikë që mbështetet në leximin e buzëve për të komunikuar.

Për të ngrënë ose pirë, por vetëm nëse keni nevojë.

Për të pirë ilaçe.


Më të lexuarat