Secondary Adv

4 kompanite qe u pasuruan gjate pandemise

Share on Google+

Pasuria e disa multi-miliarderëve është rritur edhe më shumë gjatë krizës. 

 

Themeluesi i Amazon, Jeff Bezos, personi më i pasur në botë, u bë 10biliardë më i pasur të hënën. Mendohet të jetë kërcimi më i madh në pak kohë në pasurinë e dikujt. Këtu shohim se fatet e kujt kanë kapur gjatë bllokimit.

 

Jeff Bezos (+ 60 miliardë) 

Vlen tani: 149 miliardë dollarë

Në Mars: 89 miliardë dollarë

Arsyeja e rritjes? Një rritje prej 8% në çmimin e aksioneve të Amazon, teksa gjatë bllokimit të koronavirusit pati një bum blerjeje në internet. Me Bezos që zotëron më shumë se 10% të Amazon, personi më i pasur në botë është fituesi më i madh. Ai ka dhuruar 80 milion për një bamirësi ushqimore për të ndihmuar amerikanët gjatë pandemisë. 

 

Elon Musk (+ 39.3bn) 

Vlen tani: 59 miliardë dollarë

Në Mars: 19.7 miliardë dollarë

Arsyeja e rritjes? Një varg rezultatesh të forta e kanë vendosur vlerën e kompanisë elektrike të automjeteve Tesla , Elon Musk para një rritjeje prej 270% që nga muaji Mars. Do të thotë që firma vlen 230miliardë dollarë, më shumë sesa të kombinuara Ford, Ferrari, General Motors dhe BMW. Themeluesi Musk është tani personi i pestë më i pasur në botë. 

 

Mark Zuckerburg (+ 29miliardë) 

Vlen tani: 72miliardë dollarë

Në mars: 43 miliardë dollarë

Arsyeja e rritjes? Cmimi i aksioneve  të Facebook është rritur në 520 miliardë dollarë gjatë bllokimit. Më shumë se tre miliardë njerëz janë duke përdorur Facebook dhe Instagram, WhatsApp, ose Messenger çdo muaj, ndërsa në zonat që goditen më shumë nga virusi, përdorimi ka kapërcyer më shumë se 50%. Rritja e vlerësuar prej 29 miliardë dollarësh në pasurinë e themeluesit Mark Zuckerberg, në letër, është më shumë se madhësia e ekonomisë së Letonisë. 

 

Bill Gates (+ 16 miliardë) 

Vlen tani: 93miliardë dollarë

Në Mars: 77miliardë dollarë

Arsyeja e rritjes? Pjesërisht aksionet e tij në Microsoft, me gjigantin e softuerit që funksionon përmes pandemisë dhe tani vlen gati 1.3 trilion.


Më të lexuarat