Secondary Adv

Iphonet e ardhshem do pajisen me super zoom

Share on Google+

Apple është në partneritet me një filial të Samsung dhe një firmë  tjetër kineze për të përshtatur 'lentet e kamerës periscope' me iPhone të ardhshëm. 

 

Të gjithë iPhonët nga viti 2022, duke filluar me atë që mund të jetë iPhone 14, do të vinë të pajisura me kamerat e fuqishme të telefoto periskopike.

Pretendimet vijnë nga parashikuesi dhe analisti i njohur i produkteve Apple, Ming-Chi Kuo. Lentet e Periscope, të cilat përdorin pasqyra për të siguruar një zmadhim optik shumë më të madh, tashmë janë futur në telefonin inteligjent P30 Pro të Huawei, të lëshuar vitin e kaluar. 

Firma kineze P30 Pro ofron një zmadhim optik 5x duke përdorur teknologjinë e zmadhimit optik 'periscope' dhe madje mund të zmadhojë deri në 50x me softuer të shtuar. Ndërkohë, Galaxy S20 Ultra i Samsung mund të zmadhojë deri në 100x duke përdorur një zmadhim optik të kombinuar dhe një zoom dixhital dixhital. 

Por teknologjia është e diskutueshme për sigurimin e një mjeti të arritshëm për të pushtuar intimitetin e njerëzve dhe përgjuar dritaret e fqinjëve. Eshtë e panjohur se me cilën aftësi të zmadhimit do të pajisen iPhone, por teknologjia do të ofrojë një përmirësim në zoom 2x të iPhone 11 dhe mund të jetë i aftë të zmadhojë deri në 50x. 

Furnizuesi i lenteve koreane dhe filiali Samsung, Samsung Electro Mechanics (SEMCO) dhe furnizuesi kinez Sunny Optical do të bashkohen me listën e furnizuesve të Apple për të sjellë teknologjinë e dyshimtë në iPhone në dy vitet e ardhshme.

Firmat pritet të hyjnë në zinxhirin furnizues të Apple në gjysmën e dytë të vitit 2020 dhe në fillim të vitit 2021, përkatësisht. SEMCO do të sigurojë një 'përqindje të madhe', rreth 50 përqind, të lenteve të reja të telofoto periscope për Apple për iPhone 2022, i cili mund të quhet iPhone 14.


Më të lexuarat