Secondary Adv

Krijohen panelet fotovoltaike te zgjuara

Share on Google+

Një kompani me qendër në Zvicër e quajtur Kronberg ka ndërtuar një çati inteligjente me panele fotovoltaike të palosshme.  

 

Ne jemi mësuar me panelet diellore të ndërtuara mbi çatitë tona për të shfrytëzuar sa më shumë diellin: për të gjeneruar energji elektrike. Sidoqoftë, ne me siguri nuk kemi parë një panel të zgjuar që e di se kur duhet të hapet dhe mbyllet. 

E thënë thjesht, çatia e zgjuar shtrihet kur dielli është jashtë dhe tërhiqet në momentin kur fillojnë të dalin retë. Nëse planifikoni të ndërtoni panele diellore për shtëpinë tuaj, kjo me siguri mund të jetë një frymëzim. Ndërmarrja raportohet se e finalizoi sistemin në pranverën e vitit 2020. 

Çatia, me një madhësi prej 43,056 ft2 (4,000 m2) mbulon parkingun e Kronbergbahn, ndalesa lokale e teleferikut. Përfshirë 2 stacione mbushëse të energjisë elektrike, çatia e palosshme është në gjendje të mbulojë parkingun që ka kapacitetin e 150 automjeteve. 

Sistemi i lartpërmendur përfshin 1.320 panele dhe gjeneron gati 350,000 kWh çdo vit. Në një përpjekje për të marrë një fitim nga ajo dhe për të zgjeruar biznesin e tyre, kompanitë janë në një gjueti investimesh. 330 nga panelet tashmë janë përdorur nga SAK dhe Kronbergbahn AG, dhe 660 më shumë prej tyre pritet të licencohen së shpejti për klientët e interesuar. 

Marrëveshja e licencës është një kontratë afatgjatë prej 15 vjetësh. Më e dobishmja, përveç licencës së saj afatgjatë, është që sistemi prodhon energji elektrike plotësisht nga burimet e rinovueshme.  


Më të lexuarat