Secondary Adv

6 qyteterimet me te vjetra te botes

Share on Google+

Nga egjiptianët e lashtë deri te njerëzit më pak të njohur Jiahu, artikulli vijues eksploron shkurtimisht gjashtë nga civilizimet më të vjetra në botë.

 

Kur bëhet fjalë për civilizimet antike, shumica e njerëzve mendojnë për Grekët dhe Romakët. Është e kuptueshme, natyrisht të dy kanë formuar shoqërinë moderne në një farë mënyre, qoftë për ndikimet e tyre afatgjata shoqërore, kulturore apo politike. 

 

Sidoqoftë, ka dhjetëra civilizime që kanë qenë rreth e rrotull shumë kohë para se Grekët dhe Romakët të vënin vulën e tyre mbi historinë njerëzore. Nga egjiptianët e lashtë deri te njerëzit më pak të njohur Jiahu, artikulli vijues eksploron shkurtimisht gjashtë nga civilizimet më të vjetra në botë.

 

6. Qytetërimi i Maya (rreth 2600 pes - 900 CE) 

5. Egjiptianët e Lashtë (rreth 3150 pes - 30 pes)

4. Qytetërimi i Luginës së Indusit (rreth 3300 pes - 1900 pes) 

3. Mesopotamia (rreth 3500 pes - 500 pes)

2. Jiahu (rreth 7000 pes - 5700 pes) 

1. Popujt autoktonë të Australisë (rreth 50,000 pes)


Më të lexuarat