Secondary Adv

10 vendet qe jane ende Monarki

Share on Google+

Sot, shumica e vendeve janë republika, po megjithatë ka akoma disa vende që janë Monarki.  

 

Ishte një kohë kur monarkët sundonin pjesën më të madhe të botës. Në disa prej këtyre vendeve, mbreti dhe mbretëresha janë thjesht figura koke pa asnjë pushtet politik. Në të tjerët, mbretërit ende kanë një fuqi të madhe, ndonjëherë edhe fuqi absolute. Këtu janë disa vende që kanë ende monarki.

 

Perandori i Japonisë dikur u nderua si një hyjni e gjallë.

Monako është qeverisur nga dinastia Grimaldi për më shumë se shtatëqind vjet.

Pothuajse i  gjithë Gadishulli Arabik qeveriset nga familjet mbretërore.

 

Mbreti i Malajzisë mund të sundojë vetëm për një mandat pesë vjeçar.

Eswatini është shtëpia e monarkisë së vetme absolute të Afrikës.

 

10. Mbretëria e Bashkuar 

9. Vendet e ulta të Evropës (Hollanda, Belgjika, Luksemburgu) 

8. Skandinavia (Danimarka, Norvegjia, Suedia) 

7. Monako 

6. Gadishulli Arabik

5. Malajzia 

4. Tajlanda

3. Brunei 

2. Japonia

1. Eswatini


Më të lexuarat