Secondary Adv

Projekti i kullave te parafabrikuara me te larta ne bote

Share on Google+

ADDP ka dizajnuar 2 kulla 56 katëshe në Singapor që do ndërtohen përmes Ndërtimit Volumetrik të Parafabrikuar, duke i bërë ndërtesat më të larta të parafabrikuara në botë. 

  

Me emrin Avenue South Residences, dyshja e blloqeve të kullave të banimit të ngritura lart do të ndërtohen brenda një prone ekzistuese të banesave në Singapor. ADDP zgjodhi të kontrastojë ndërtesën ekzistuese me një strukturë moderne, e cila u krijua duke përdorur teknika moderne, të parafabrikuara të ndërtimit. 

Të dy rrokaqiejt do të ndërtohen duke përdorur Ndërtim Volumetrik të Parafabrikuar (PPVC), për të cilin studio beson se do t’i bëjë rrokaqiejt me gjatësi 200 metra ndërtesat më të larta të ndërtuara duke përdorur sasi të konsiderueshme të parafabrikimit. 

ADDP vlerëson se rreth 80 përqind e secilit modul të strehimit do të ndërtohet jashtë vendit, me gjithçka  të përfunduar para se të dorëzohet për t'u grumbulluar dhe bashkuar së bashku në vend. Meqenëse secili modul është gati 80 përqind i përfunduar në vend para montimit në vend, kjo do të zvogëlojë shumë kohën e ndërtimit të kërkuar, pasi që modulet kërkohen vetëm që të vendosen dhe 'bashkohen', shpjegoi  firma.

Studioja e arkitekturës pret të shohë një sërë përfitimesh për përdorimin e parafabrikateve për ndërtimin e kullave mbi metodat tradicionale. Do të inkurajojë një mjedis ndërtimi më të mirë pasi pjesa më e madhe e aktiviteteve të instalimit dhe fuqia njerëzore zhvendosen jashtë vendit, minimizon ndotjen e pluhurit dhe zhurmës dhe përmirëson sigurinë e zonës së ndërtimit. 

Njësitë e parafabrikuara do të përmbajnë mbi 1.000 vendbanime. Kullat binjake të gjata 56 katëshe, karakterizohen nga eleganca e tyre e pacenuar dhe linjat e mprehta. Kur projekti të përfundojë në vitin 2026, kullat do të kapërcejnë një palë tjetër të ndërtesave të banimit në Singapor, Kantoni Clement me lartësi 140 metra, duke u bërë kullat më të larta të parafabrikuara në botë.


Më të lexuarat