Secondary Adv

Zbulohen 3 simptomat dalluese te Covid te femijet

Share on Google+

Diarreja, të vjellat dhe dhimbja e stomakut duhet të konsiderohen si simptoma zyrtare të Covid-19 tek fëmijët, thonë shkencëtarët. 

 

Simptomat, të cilat nuk shfaqen midis tre të listuara nga NHS, janë zbuluar gjithashtu se janë relativisht të zakonshme tek të rriturit. Zyrtarët kanë thënë, megjithatë, se ata janë shumë të paqartë dhe se sistemi do të mbingarkohej nga njerëz të shqetësuar nëse të gjithë me dhimbje stomaku do të mendonin se kishin Covid-19. 

Shkencëtarët në Irlandën e Veriut thonë se shenjat e lidhura me zorrën janë aq të lidhura me sëmundjen e fëmijëve sa duhet të merren parasysh. Por kollitja, një nga simptomat kryesore në të rriturit që sëmuren rëndë, nuk ishte një tregues i besueshëm nëse një fëmijë ka koronavirus, thanë ata. 

Ne po zbulojmë se diarreja dhe të vjellat është një simptomë e raportuar nga disa fëmijë dhe mendoj se shtimi i saj në listën e simptomave të njohura vlen të merret në konsideratë, u shprehën studiuesit. Numërimi i simptomave gastrointestinale, ato që prekin stomakun dhe zorrë, do të kishte përmirësuar ndjeshëm diagnostifikimin e shumë prej fëmijëve.

Vetëm 34 nga fëmijët që kishin koronavirus në studimin e studiuesve të Irlandës së Veriut kishin ndonjë simptomë. Duke parë fëmijët me ethe, kollë dhe ndryshime në erë ose shije, simptomat zyrtare Covid-19, shkencëtarët identifikuan saktë 76 përqind të fëmijëve me koronavirus. 

Dr Waterfield dhe kolegët e tij shkruajnë: Ky studim tregon se afërsisht gjysma e fëmijëve janë asimptomatikë kur infektohen me SARS-CoV-2 dhe se strategjitë aktuale të testimit nuk do të arrijnë të diagnostikojnë shumicën e infeksioneve pediatrike.


Më të lexuarat