Secondary Adv

6 keshilla per mirembajtjen e kondicionerit

Share on Google+

Me përfundimin e verës, është e sigurt që secili prej nesh do të ketë nevojë për shërbimin e mirëmbajtjes për kondicionerin. 

 

1. Dëgjoni Njësinë e jashtme

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni është të ndizni ajrin e kondicionuar dhe ta dëgjoni atë. Bën tinguj apo zhurmë të pazakontë? A keni dëgjuar ndonjë zhurmë metalike? Çdo gjë e veçantë mund të tregojë një problem ose dëmtim që ka ndodhur gjatë verës. 

 

2. Përdorni një filtër të ri ajri 

Pas një sezoni të tërë përdorimi, do të duhet të zëvendësohet përsëri. Ndryshimi i këtij përbërësi siguron që të marrni ajër më të pastër, gjë që është e mirë për shëndetin tuaj. Ai gjithashtu zvogëlon sforcimin në pajisje, duke e lejuar atë të performojë më mirë dhe në mënyrë më efikase. Në fakt, zëvendësimi i një filtri të bllokuar të ajrit mund të zvogëlojë konsumin e energjisë me 5 deri në 15%, që është një kursim i konsiderueshëm.

 

3. Kontrolloni të gjitha lidhjet elektrike

Një hap tjetër në rutinën tuaj të mirëmbajtjes në fund të verës duhet të jetë të kontrolloni sistemin elektrik të njësisë. Një termostat i gabuar, kondensator i keq ose tip i pasaktë i siguresave gjithashtu mund të krijojë një problem instalimesh elektrike. Ju duhet të shikoni përreth për tela që mund të zhvendosen ose kanë humbur kontaktin me burimin e energjisë. Mos harroni të kontrolloni për tela të zhveshur dhe të mbërthyer gjithashtu në sistem, pasi këto janë të rrezikshme dhe mund të jenë një rrezik zjarri.

  

4. Pastroni dhe zhbllokoni mbështjelljet e kondensatorit

Tani është koha për të kontrolluar mbështjelljet e kondensatorit, të cilat mund të ndoten dhe të bllokohen me mbeturina pas përdorimit të zgjatur. Bëni vakum ose pastroni mbeturinat nga fletët e jashtme të njësive AC. 

 

5. Merrni në konsideratë ndryshimin e pajisjes tuaj

Shumica e njësive të kondicionimit të ajrit duhet të zëvendësohen rreth çdo 10 vjet, megjithëse disa do të zgjasin më gjatë në varësi të cilësisë, frekuencës së përdorimit dhe mirëmbajtjes. Për shembull, nëse njësia e vjetër ka nevojë për një riparim të shtrenjtë për ta mbajtur atë në funksion për sezonin e ardhshëm, mund të jetë më me kosto efektive të investoni në një pajisje të re. Nëse njesia nuk mund ta mbajë shtëpinë në një temperaturë të rehatshme, mund të mos funksionojë në mënyrë efikase.


Më të lexuarat