Secondary Adv

Vaksina e AstraZeneca shfaq efekte anesore

Share on Google+

Provat e fazës 3 për vaksinën e koronavirusit që po zhvillohet nga Universiteti i Oxfordit dhe AstraZeneca janë ndalur.

 

Provat e fazës 3 për vaksinën e koronavirusit që po zhvillohet nga Universiteti i Oxfordit dhe AstraZeneca janë ndalur pasi u raportua një 'ndodhi e rëndë anësore' në një pjesëmarrës në Mbretërinë e Bashkuar.

Ndodhi të rënda anësore janë reagime të dyshuara ndaj vaksinave ose barnave që kërkojnë shtrim në spital, janë kërcënuese për jetën ose vdekjeprurëse. Është e paqartë se cila ishte natyra e saktë e reagimit, por një person i njohur me këtë çështje tha se personi pritet të shërohet. 

Ndalimi i provave nuk është i pazakontë, por është një goditje e shpresave në mbarë botën që një vaksinë të jetë gati në muajt e ardhshëm, pasi qëllimi i AstraZeneca u konsiderua nga shumë, përfshirë OBSH, të ishte kandidati kryesor në të gjithë botën. 

Zhvillimi i vaksinës AstraZeneca dhe tetë të tjerëve në provat e fazës 3 po shikohet nga afër me shpresën se ata mund të frenojnë pandeminë e koronavirusit që ka vrarë më shumë se 894,000 njerëz në të gjithë botën, përfshirë gati 190,000 amerikanë, dhe u kushtoi dhjetëra miliona vendeve të punës. 

Ky është një veprim rutinë që duhet të ndodhë sa herë që ka një sëmundje potencialisht të pashpjegueshme në një nga provat, ndërsa testohet, duke siguruar që të ruajmë integritetin e provave u shpreh kompania. 

Ndërsa gjykimi për të rishikuar të dhënat e sigurisë nuk janë domosdoshmërisht një shenjë e keqe, pauza në provat e AstraZeneca mund të vonojë mjaft rezultatet e shumë pritura dhe përfundimin e një prej rrjetit më të shpejtë të zhvillimit të vaksinave në historinë njerëzore. 


Më të lexuarat