Secondary Adv

Covid te femijet jo me i rende se gripi

Share on Google+

 

Për shumicën e fëmijëve, infektimi me koronavirus nuk ka gjasa të jetë shumë më i keq se gripi, sipas një studimi të ri. 

 

Të paktën 476,000 fëmijë në SH.B.A. janë infektuar me koronavirus, sipas një raporti të Akademisë Amerikane të Pediatrisë dhe Shoqatës së Spitalit të Fëmijëve të lëshuar javën e kaluar.

Megjithëse virusi i ri është veçanërisht alarmues për familjet, sepse ka kaq pak trajtime për të ndihmuar në lehtësimin e simptomave, raporti i Spitalit Kombëtar të Fëmijëve zbuloi se nuk ka asnjë ndryshim të rëndësishëm statistikisht në normat e shtrimit, midis pacientëve të rinj me COVID-19 dhe pacientëve me grip. 

Ndryshimet kryesore klinike që ata gjetën midis pacientëve të dy sëmundjeve ishin simptomatike. Fëmijët me koronavirus kishin më shumë të ngjarë të kishin ethe, stomak të rënduar dhe dhimbje trupi krahasuar me ata me grip. 

Por ndërsa fëmijët kthehen në shkollë mes parashikimit që të dy viruset do të fillojnë të qarkullojnë më aktivisht, prindërit duhet të jenë në vëzhgim të simptomave të secilit prej infeksioneve. Sezoni i gripit 2019-2020 ishte më vdekjeprurësi në vite për fëmijët amerikanë, duke vrarë të paktën 188. Në studim më shumë fëmijë u diagnostikuan me grip sesa me COVID-19.  

Megjithëse simptomat dhe përparimi i dy infeksioneve ishin jashtëzakonisht të ngjashme, autorët e studimit shpresuan që ndryshimet delikate që ata identifikuan mund të ndihmonin mjekët dhe infermierët të identifikonin më shpejt dhe saktë se cilin prej viruseve të frymëmarrjes ka një fëmijë.

 


Më të lexuarat