Secondary Adv

Apple patenton iPhone kundra ujit

Share on Google+

Përdoruesit e iPhone mund të jenë në gjendje të përdorin pajisjen e tyre në dush ose pishinë falë një sistemi të ri të nxjerrjes së ujit. 

 

Apple me sa duket po planifikon të rikrijojë sistemin aktualisht në Apple Watch, ku uji nxirret nga altoparlanti me zë, në telefonët kryesorë të ardhshëm. 

Sistemi i largimit të ujit do të zbatohet në altoparlantët e iPhone, i cili do të ndihmojë në mbrojtjen e tij nga dëmtimet ndërsa përdoruesit janë duke notuar, surfuar ose bërë dush. Ai përdor një kombinim të valëve të fuqishme të zërit, presionit, veshjes hidrofobike dhe nxehtësisë për të hequr çdo ujë që hyn në altoparlantin e telefonit. 

Sistemi do të hiqte lagështinë si uji i kripur, gazrat dhe avulli që hynin në altoparlantët e një iPhone. Kur pajisja elektronike e lëvizshme është e ekspozuar ndaj ujit të kripur, kristalet e ujit të kripur mund të lënë një mbetje në pengesën e rrjetës akustike kur uji të avullojë, lexon patenta. 

Prandaj, diafragma mund të aktivizohet për të hequr mjaftueshëm kristalet e ujit të kripur nga pengesa e rrjetës akustike. Sistemi është tamam si sistemi i nxjerrjes së ujit të Apple Watch, i cili përdor altoparlantin për të dridhur dhe lëshuar tinguj specifikë që e shtyjnë ujin jashtë. 

Patenta thotë se kombinon tingujt e emetuar nga altoparlanti për të nxjerrë ujin dhe një modul sensori me veshje hidrofobike për të larguar ujin. IPhone mund të përfshijë gjithashtu një sensor barometrik të presionit për të ndihmuar ujin gjatë daljes nga pajisja. 

 

Kjo do të gjeneronte një presion të brendshëm që është më i madh se presioni jashtë pajisjes. Nuk dihet nëse ky sistem i patentuar do të jetë gati me kohë për iPhone 12, i cili pritet të shpallet zyrtarisht këtë tetor, edhe pse Apple e paraqiti patentën më shumë se një vit e gjysmë më parë.


Më të lexuarat