Secondary Adv

G-Class transformohet ne makine garash

Share on Google+

Virgil Abloh dhe Mercedes-Benz, kanë zbuluar bashkëpunimin e tyre të parë: projektin Geländewagen.

 

Projekti konceptual i dizajnit të makinës rimagjinon Mercedes-benz G-class si një makinë gare, duke prishur perceptimet e ardhshme të luksit. 

Për projektin Geländewagen, pjesa e jashtme është mbajtur sa më e pastër që të jetë e mundur për të theksuar siluetën e Mercedes-benz G-class, duke demonstruar karakterin e saj monolit. Projekti përfundimtar vë mënjanë metodat e tij të ndërtimit dhe feston papërsosmëritë e krijuara me dorë që e bëjnë atë unike.  

Ndërkohë, saldimet shihen si motive kryesore të projektimit, ndërsa mjeshtëria zë vendin e parë. Sinjalet, pasqyrat e jashtme dhe shiriti i parakolpit janë hequr të gjithë dhe trupi i makinës është zgjeruar dhe ulur, për një efekt më sportiv. Brenda, makina është më shumë një makinë garash sesa një SUV tipike.

Të gjitha pjesët e brendshme janë zhveshur, dhe korniza e sigurisë bëhet një motiv qendror. Paneli është hequr dhe zëvendësuar me një version të pastër, të reduktuar, i cili feston një shpejtësimatës analog dhe matës të karburantit. 

Kjo bie në kontrast me timonin dhe sediljet, të cilat ngjasojnë më shumë me një automjet të formulës 1. Elementët kryesorë të garës dhe tiparet e tjera, të tilla si korniza e sigurisë ose rripat e sigurimit me pesë pika, theksohen në tonet blu dhe të kuqe të ndezur. Projekti Geländewagen bashkon botët e modës, artit dhe inxhinierisë së automjeteve. 


Më të lexuarat