Secondary Adv

TikTok i kalon kompanise amerikane

Share on Google+

Aplikacioni për video TikTok zgjodhi Oracle në vend të Microsoft për të qenë partneri i saj i teknologjisë në SHBA.

 

Burime anonime thanë se aplikacioni së fundmi i dha një propozim qeverisë së SHBA. Ky plan do të lejojë kompaninë mëmë kineze të aplikacionit, ByteDance, të ruajë pronësinë, por të transferojë administrimin e të dhënave. 

Propozimi, sipas burimeve, mund të tregojë gjithashtu se ByteDance do të zhvendosë selinë e saj jashtë Kinës për të mos iu nënshtruar rregullave kineze që u kërkojnë firmave të ndajnë të dhënat e tyre me qeverinë. 

Sidoqoftë, një ish-zyrtar amerikan tha se ndërsa qasja e re mund të adresojë disa nga çështjet e sigurisë, është një gjë e mirë që një kompani amerikane të marrë përsipër asetin dhe algoritmin, dhe politikisht, do të ishte një ngritje masive nga ajo që Presidenti tha se do të realizonte me këtë.  

Një gjë e sigurt është që nëse një firmë mund ta bindë Presidentin Donald Trump për t'i dhënë një shans TikTok, ajo është Oracle. Firma ka lidhje të ngushta me presidentin. Për shkak të një çështje të urdhëruar nga Trump, aplikacioni është vendosur të ndalohet në SH.B.A. deri në 20 Shtator. 

Firma ka thënë vazhdimisht se nuk është një kërcënim i sigurisë kombëtare dhe nuk ndan asnjë informacion me qeverinë kineze. Sidoqoftë, këto deklarata duket se kanë rënë në vesh të shurdhër deri më tani. Ndërkohë, Microsoft lëshoi ​​një deklaratë që tregon se oferta e tij për partneritet me aplikacionin ishte refuzuar.


Më të lexuarat