Secondary Adv

YouTube sjell rivalin e Tik Tok ne Indi

Share on Google+

YouTube ka njoftuar fillimin e një veçorie të quajtur 'Shorts', duke konkuruar kështu rivalin TikTok. 

 

Shërbimi, i cili startoi në Indi, lejon përdoruesit të ngarkojnë video deri në 15 sekonda që mund të redaktohen duke përdorur mjetet e krijuesve të platformës, duke përfshirë kontrollet e shpejtësisë dhe një kohë dhe numërim mbrapsht.

Përdoruesit do të kenë gjithashtu qasje në bibliotekën masive të muzikës së YouTube për përmbajtjen e tyre origjinale. Karakteristikat janë të njohura në aplikacionin TikTok, i cili ka mbi 800 milion përdorues aktivë nëpër botë, por që atëherë janë klonuar nga Instagram për Reels e tij të ri, dhe tani YouTube është bashkuar si një kopjues.

Shorts do të jenë në dispozicion në aplikacionin YouTube dhe megjithëse India do të jetë e para që e teston, firma vëren se do të hapet në vendet e tjera në muajt e ardhshëm. Një ndalim ka qarkulluar për TikTok për muaj me radhë, pasi zyrtarët qeveritarë, veçanërisht Presidenti i SHBA, besojnë se aplikacioni është një kërcënim për sigurinë kombëtare.

Trump pretendon se firma po shet të dhënat e qytetarit amerikan te qeveritë kineze. TikTok ka kërkuar një kompani amerikane për të marrë përsipër operacionet në mënyrë që të mbajë pjesën e saj në tregun amerikan. 

Facebook, i njohur për kopjimin e veçorive të suksesshme nga faqet e tjera të mediave sociale, lëshoi ​​versionin e tij të TikTok muajin e kaluar në aplikacionin e tij Instagram, të quajtur' Reels.


Më të lexuarat