Secondary Adv

10 shkollat me te shtrenjta ne bote

Share on Google+

Shkollat ​​më të shtrenjta në botë janë kryesisht të përqendruara në Zvicër.  

 

Shumica e këtyre shkollave ofrojnë arsim të nivelit ndërkombëtar dhe tërheqin studentë nga e gjithë bota. Institut auf dem Rosenberg në St Gallen, Zvicër është shkolla më e shtrenjtë në botë me shkollim dhe tarifë konvikti që arrin në mbi 150,000 dollarë. Megjithëse është ndër shkollat ​​më të vjetra në Zvicër, institucioni kufizon numrin e studentëve në jo më shumë se 260 studentë nga e gjithë bota. Shumica e studentëve që ndjekin Institut auf dem Rosenberg janë nga familje sipërmarrëse dhe po përgatiten të marrin përsipër bizneset familjare. Rreth 99% e studentëve në institucion pranohen në universitete kryesore botërore. 

Collège Alpin International Beau Soleil në Ollon, Zvicër kushton mbi 140,000 dollarë në vit në shkollim dhe tarifë konvikti. Shkolla prestigjioze ka një kapacitet prej rreth 250 nxënës. Institut Le Rosey në Rolle, Zvicër kërkon rreth 130,000 dollarë në vit për shkollim dhe konvikt. Shkolla quhet "shkolla e mbretërve" sepse pranon një numër të madh të fëmijëve nga familjet mbretërore. Collège du Léman (CDL) është një shkollë ndërkombëtare me konvikte në Versoix, Zvicër. 

Kjo është ndër shkollat ​​më ekskluzive në botë me shkollim dhe tarifë konvikti që arrin në mbi 94,300 dollarë. Shkolla pranon afërsisht 2,000 studentë nga të gjitha 100 vendet. Ajo siguron arsim të nivelit ndërkombëtar të akredituar nga Këshilli Evropian i Shkollës Ndërkombëtare dhe Shoqata e Kolegjeve të New England. Studentët që mbarojnë këtë institucion flasin rrjedhshëm gjuhë angleze dhe frënge. 

1 Institut auf dem Rosenberg, St. Gallen, Switzerland $150,000

2 Beau Soleil, Ollon, Switzerland $140,000

3 Institut Le Rosey Rolle, Switzerland $130,000

4 College du Leman Versoix, Switzerland $94,300

5 American School in Switzerland, Collina d'Oro, Switzerland $88,000

6 College Champittet Nyon, Switzerland $85,500

7 Lyceum Alpinum Zuoz, Zuoz, Switzerland $81,000

8 Think Global School, International $79,000

9 Leman Manhattan Preparatory School, New York, United States $79,000

10 Leysin American School, Leysin, Switzerland $76,000


Më të lexuarat