Secondary Adv

Antitrupat Covid zgjasin vetem 3 muaj

Share on Google+

Antitrupat Covid që përdoren në dhurimet e plazmës së gjakut zbehen shpejt pasi shfaqen simptomat, sugjeron një studim i ri. 

 

Studiuesit ndoqën një grup të vogël pacientësh të rikuperuar COVID-19 të cilët dhuruan gjakun e tyre dhe gjetën se të gjithë shfaqnin ulje të antitrupave pas tre muajsh. Për më tepër, vetëm tre javë më vonë, nivelet për gjysmën e antitrupave të zbulueshëm ranë përsëri. 

Ekipi thotë se gjetjet sugjerojnë që plazma e hershme të mblidhet pasi dikush të shërohet nga COVID-19. Terapia plazmatike e rikuperimit është kur pjesa e lëngshme e gjakut merret nga një pacient i koronavirusit të rikuperuar. Shpresa është që antitrupat dhe imuniteti në gjakun e një personi të shëndetshëm do të transferohen tek një person i sëmurë.

Nga kjo, personi i infektuar më pas do të zhvillojë antitrupat e nevojshëm për të luftuar koronavirusin. Trajtimi u përdor për herë të parë gjatë pandemisë spanjolle të gripit të vitit 1918, një situatë jo shumë larg nga pandemia e koronavirusit.

Sidoqoftë, një panel në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se nuk ka të dhëna të mjaftueshme që tregojnë se terapia plazmatike është efektive në përmirësimin e niveleve të mbijetesës.

Autori i studimit thotë se ky hulumtim është ndër shfaqjet e para që pacientët e rigjeneruar COVID-19 mund të kalojnë nga seropozitiv në seronegativ. Kjo do të thotë që pacientët testojnë pozitivisht për antitrupa kundër koronavirusit dhe, pas një pike të caktuar, nuk kanë antitrupa të zbulueshëm.


Më të lexuarat