Secondary Adv

OBSH, 90 per qind e popullsise e painfektuar

Share on Google+

Rreth 10% e popullsisë botërore mund të jenë infektuar me koronavirus, ka paralajmëruar një ekspert.  

 

Mike Ryan, ekspert i urgjencës për Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH), ka paralajmëruar se 90% e botës mund të jetë akoma në rrezik për Covid-19. Duke folur para një bordi këshillimor, Z. Ryan tha: Tani po shkojmë drejt një periudhe të vështirë. 

Paralajmërimi vjen menjëherë pasi Z. Ryan pretendoi se numri i vdekjeve globale të koronavirusit mund të kapte dy milion para se një vaksinë efektive të përdoret gjerësisht. Dhe shqetësues, ai shtoi se shifra mund të ishte edhe më e lartë pa veprime të bashkërenduara ndërkombëtare. 

Shkalla javore e rasteve të koronavirusit është rritur në Angli javët e fundit. Të dhënat alarmante tregojnë se Mançesteri tani ka normën më të lartë të infeksionit me koronavirus në Angli, pas rasteve të reja më shumë se dyfishuar brenda një jave. Qyteti regjistroi 2,740 raste të reja në shtatë ditët deri të enjten, të dhënat më të fundit në dispozicion. 

Kërcimi i madh në raste vjen pavarësisht nga kufizimet e bllokimit që janë vendosur në fillim të gushtit, duke ngritur pikëpyetje në lidhje me efektivitetin e bllokimeve lokale. Liverpool gjithashtu pa një rritje masive të rasteve, duke u rritur në 456.4, me 2,273 raste të reja. 


Më të lexuarat