Secondary Adv

Vaksina mund te jete gati ne nentor

Share on Google+

Vaksina e Covid-19 pritet të ofrohet nga NHS që nga muaji i ardhshëm, pasi pesë qendra të vaksinimit masiv janë planifikuar të jenë në veprim deri në Krishtlindje.

 

Dokumentet e përkohshme kanë zbuluar planin që qindra staf të NHS të vendosen në pesë zona në të gjithë vendin, duke injektuar dhjetëra mijëra njerëz çdo ditë, raporton The Sun. 

Ata që janë më të prekshëm ndaj koronavirusit do të thirren së pari, me qendra të administruara nga infermierë dhe mjekë praktikantë të planifikuar për Leeds, Hull dhe Londër. Planet e përkohshme tregojnë fundin e këtij muaji ndërsa data kur vaksina është gati.

Një burim i tha The Sun: Koha më e shpejtë që kemi gjasa të marrim rezultatet e provës së parë është brenda një muaji, që do të thotë se skenari më i mirë për një dalje të mundshme është pak para Krishtlindjeve. Por planifikimi është në proces e sipër, kështu që nuk do të ketë vonesë në vaksinimin sapo të kemi një vaksinë funksionale.

Vaksina e zhvilluar nga Universiteti i Oksfordit kërkon dy doza injektimesh, 28 ditë larg, që do të thotë se sfida logjistike me të cilën përballet qeveria është dyfish. Administrimi i dy dozave të një vaksine për 53 milion të rritur në periudhën gjashtë-mujore do të përfshinte 600,000 vaksina në ditë.

Ata që kanë më shumë nevojë për injeksione janë të parët në listë, që do të thotë se banorët e shtëpive të kujdesit dhe personeli i tyre do ta marrin atë sa më shpejt që të jetë gati. Ata të moshës mbi 80 vjeç dhe stafi i NHS janë në radhë, të ndjekur nga të gjithë mbi 65 vjeç, të rritur më të rinj në rrezik më të lartë dhe persona mbi 50. 


Më të lexuarat