Secondary Adv

Construction Automation sjell robotin ndertues

Share on Google+

E zhvilluar nga firma Construction Automation, makineria robotike është e aftë të vendosë të gjitha tullat, blloqet dhe llaçin e nevojshëm për ndërtim.

 

Një shtëpi me tre dhoma gjumi në Everingham, Yorkshire Lindore është duke u ndërtuar me ndihmën e një muratori robot dhe jo nga punëtorë njerëz. Ndërtimi  i shtëpisë filloi më 28 shtator të këtij viti, dhe pritet të përfundojë për rreth tre javë. 

Kjo është shtëpia e parë në Mbretërinë e Bashkuar që ndërtohet nga një robot, tha drejtori dhe themeluesi i Automatizimit të Ndërtimit. Ai shtoi se, pas një hulumtimi të gjerë, firma ishte e sigurt se nuk kishte 'asnjë robot ndërtues shtëpie në përdorim si ky'. 

Roboti kontrollohet nga një ndërfaqe përdorimi e bazuar në tabletë dhe përdor një 'sistem të sofistikuar të kontrollit të softuerit' që i lejon atij të lexojë kopje dixhitale të planeve arkitektonike. 

Makineria, e cila është montuar në një binar që kalon mbi një kornizë të lartë 9 metra, ka nevojë për dy punëtorë për ta kontrolluar atë, për të ngarkuar tulla dhe llaç në mekanizmin e tij. Qëllimi ynë është të automatizojmë ndërtimin e shtëpisë për aq sa kemi mundësi, tha themeluesi tjetër i Construction Automation.

Duke bërë këtë, ne mund të rrisim produktivitetin për industrinë, të përmirësojmë shëndetin dhe sigurinë dhe të garantojmë cilësinë, shtoi ai, duke shpjeguar se roboti eliminoi nevojën për skela dhe punimin e tullave në një lartësi.

Lajmi për robotin ndërtues, megjithatë, nuk u mirëprit. Përdorimi në rritje i robotëve për të kryer funksione të mbuluara më parë nga njerëzit mund të jetë një recetë për papunësinë masive dhe rritjen e pabarazisë.


Më të lexuarat