Secondary Adv

Zhvillohet testi i frymemarrjes per Covid

Share on Google+

Një kompani britanike pretendon të ketë zhvilluar një test të menjëhershëm të frymëmarrjes për Covid-19 i cili tani do t'i nënshtrohet provave.

 

Ai thotë se testi i cili mund të jetë i disponueshëm në fillim të vitit të ardhshëm mund të revolucionarizojë kontrollin e virusit. Aptamer Group, me qendër në York Science Park, tha se aktualisht po ndihmon në zhvillimin e një testi të ri të frymëmarrjes të personalizuar Covid-19, të quajtur Microtox BT.

Një zëdhënës i kompanisë tha: Pas një testimi të suksesshëm të raundit të parë të testit të frymëmarrjes Microtox BT, Universiteti i Aberdeen tani do të kryejë teste konfirmuese, me një provë të planifikuar deri në 5,000 njerëz, për të kontrolluar performancën e tij. Rezultatet priten para fundit të vitit.

Testet kanë treguar "rezultate pozitive" dhe tani do t'i nënshtrohen testimit të plotë. Kompania beson se për të bërë të mundur hapjen e plotë të ekonomisë, publiku do të duhet të marrë përgjegjësinë e testimit kundër këtij virusi, vetë.

Duke siguruar një test të menjëhershme të frymëmarrjes në kohë reale me një platformë dixhitale lexuesi, ne mund të rrisim një detyrë kujdesi nga konsumatori për përgjegjësinë personale Covid-19. Të njëjtat kompani zhvilluan gjithashtu një sistem të testimit të kanalizimeve që mund të siguronte një sistem paralajmërues të hershëm për shpërthimet lokale.

Sistemi i zbulimit të ujërave të ndotura, i quajtur Microtox PD, zbuloi koronavirusin në ujërat e zeza para se të linte një pronë. Ajo tha se më shumë se 60% e pacientëve pozitivë me Covid kanë treguar koronavirus në mostrat e tyre të fekaleve.


Më të lexuarat