Secondary Adv

Krijohet anija qe kthehet ne nendetese

Share on Google+

Një kompani britanike pothuajse ka përfunduar ndërtimin në 'nëndetësen më të përparuar teknikisht' në botë, e aftë të veprojë si në ujë ashtu edhe nën të.  

 

VICTA, e cila po ndërtohet pas një investimi prej 12 milion paund, është vendosur të shitet në të gjithë botën për misione kryesisht të orientuara drejt mbrojtjes dhe 'turizëm të përparuar nën-ujor', nga viti 2021. Anija kontrollohet nga një ekuipazh me dy vetë dhe mund të mbajë edhe gjashtë komando shtesë.

Motorët me naftë fuqizojnë VICTA në sipërfaqen e ujit, duke arritur shpejtësi deri në 40 nyje në një distancë prej 250 milje detare, ndërsa bateritë e joneve të litiumit funksionojnë për operacione nën sipërfaqen e ujit. 

Pasi të zhyten, VICTA gjithashtu përdor teknologjinë e zërit të shmangies së pengesave, përdorimin e valëve të zërit, për të parandaluar që ajo të përplaset me ndonjë gjë nën ujë. 

Sistemi i hidrolokatorit është i aftë të ndërtojë një përshtypje 3D të dyshemesë së detit për të ndihmuar operatorët e tij të drejtojnë dhe të lundrojnë në anije. VICTA kombinon karakteristikat e një anijeje sipërfaqësore me lëvizje të shpejtë me ato të një zhytësi specialist për të ofruar zhytje 'në mënyrë diskrete'.

Një 'tranzicion i shpejtë' midis dy mënyrave, i cili mund të ndodhë brenda vetëm disa minutash, mundësohet nga një sistem kontrolli valësh, një sistem avioni gjysmë automatik, i rregulluar nga kompjuteri me një ndërfaqe elektronike.


Më të lexuarat