Secondary Adv

Ende asnje vaksine Covid per femijet

Share on Google+

Fëmijët të cilët rrallë zhvillojnë simptoma të rënda COVID ose kërkojnë shtrim në spital për sëmundjen, nuk janë testuar ende për ndonjë vaksinë eksperimentale.  

 

Në deklaratën e postuar të Mërkurën, CDC tha se, deri në këtë pikë, provat klinike kanë përfshirë vetëm të rritur të shëndetshëm, jo ​​shtatzënë. Sidoqoftë, agjencia federale vuri në dukje se grupet e rekomanduara mund të ndryshojnë në të ardhmen, ndërsa provat klinike zgjerohen për të rekrutuar më shumë njerëz. 

Grupet e rekomanduara për të marrë vaksinat mund të ndryshojnë në të ardhmen. Fëmijët shpesh janë grupi i fundit që testohen gjatë provave klinike, sepse nuk janë thjesht të rritur. Trupat dhe sistemet e tyre imune sillen ndryshe, që do të thotë se ata mund të kenë nevoja të ndryshme për trajtim. 

Për më tepër, fëmijët mund të kenë nevojë për doza të ndryshme ose madhësi të gjilpërave në varësi të gjatësisë, peshës dhe moshës së tyre, prandaj shumica e fëmijëve vaksinohen vetëm pasi siguria të jetë dokumentuar mirë në popullatën e rritur. 

Të martën, Pfizer Inc njoftoi se do të fillojë regjistrimin e fëmijëve, të cilët janë të aftë të kalojnë virusin në grupe me rrezik të lartë, të moshës 12 vjeç në provën e saj të madhe, të fazës së vonë të vaksinave COVID-19. 

Ndërkohë, AstraZeneca ka thënë se një nën-grup pacientësh në një provë të madhe do të testojë fëmijë midis moshës pesë dhe 12 vjeç. CDC gjithashtu tha të Mërkurën se çdo vaksinë e koronavirusit, në fillim, do të përdorej nën autorizimin e përdorimit emergjent të Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave.


Më të lexuarat