Secondary Adv

Krijohet boja qe pastron ajrin

Share on Google+

Boja pastruese e ajrit e zhvilluar për të thithur ndotës dhe aroma është zbuluar se shkatërron lloje të caktuara të koronavirusit në më pak se 15 minuta.  

 

Prodhuesi i bojrave Ailite pretendon se çdo metër katror sipërfaqe e mbuluar në produktin e tyre ofron të njëjtën shkallë të kapacitetit të pastrimit të ajrit si një pemë e gjatë. Testet e mëparshme treguan se bojërat kanë veti anti-bakteriale dhe anti-myk. 

Tani, ekspertët e Shërbimeve të Kërkimit të Virologjisë me bazë në UCL kanë testuar formulimet e bojës së Brendshme të Airlite dhe rrezet e diellit kundër llojit të koronavirusit NL63. Nga kjo virologët raportuan se bojërat eleminojnë më shumë se 99 përqind të grimcave virale që zbarkuan në sipërfaqet e tyre.

Ndërsa nuk është testuar ende, boja duhet të provojë se është po aq e efektshme kundër llojit të koronavirusit përgjegjës për pandeminë aktuale, pretendoi Airlite. Sidoqoftë, një version më tradicional pritet të dalë në raftet e dyqaneve lokale DIY në tremujorin e parë të 2021. 

Sipas Airlite, boja promovon krijimin e joneve, grimca të ngarkuara, nga rrezet e diellit, duke ndihmuar në formimin e një 'mburoje jonizuese' në sipërfaqen në fjalë. 

Kur një grimcë virale bie në kontakt me këtë, jonet e hidroksidit vjedhin hidrogjen nga guaska e proteinave lipidike të ish-it, si të bëhen ujë, duke shkëputur virusin. Më parë, bojë ishte vetëm dekorative, por tani, ajo mund të luajë një rol aktiv në shëndetin tuaj, tha drejtori menaxhues i Airlite.


Më të lexuarat