Secondary Adv

Krijohet testi 12 minuta i Covid

Share on Google+

Boots po lançon një shërbim të testimit të koronavirusit me rezultate në vetëm 12 minuta.

 

Testi me shpejtësi të lartë është provuar të jetë 97 për qind i saktë dhe duhet të jetë i disponueshëm brenda dy javëve. Por kompania po ofron gjithashtu një shërbim 48-orësh nga sot dhe shpreson që 200 degë të ofrojnë teste deri në Krishtlindje.

Shefi ekzekutiv Sebastian James tha se ishte hapi i parë drejt testimit masiv në rrugë dhe një mënyrë për të lejuar britanikët të vazhdonin përsëri jetën e tyre. Kompania fillimisht do marrë 120 paund por kjo ka të ngjarë të bjerë nëse kërkesa rritet.

Testet u drejtohen atyre që nuk kanë simptoma, por kërkojnë qetësi shpirtërore. Kushdo që dyshon se ka Covid-19 këshillohet të shkojë në një stacion testimi të NHS. Boots ka blerë 100 pajisje portative nga firma e diagnostikimit amerikan Lumira që mund të japë një rezultat mbi një shtupë pothuajse menjëherë.

Ato do të shpërndahen në dyqane gjatë javëve të ardhshme. Klientët fillestarë pritet të jenë udhëtarët dhe kompanitë që kërkojnë të sjellin stafin përsëri në ambientet e tyre. Testet mund të lejojnë njerëzit të udhëtojnë, të përzihen me miqtë dhe familjen dhe të kthehen në zyrat që kanë qenë të shkretuara.


Më të lexuarat