Secondary Adv

10 trendet kryesore te arredimit ne 2021

Share on Google+

Pas një viti që udhëzoi shumë prej nesh të kalojnë më shumë kohë në shtëpi, viti i ri është një mundësi për të sjellë rehati dhe kreativitet në hapësirat tona. 

 

Nga idetë qetësuese te qasjet me stil (dhe të zgjuara) te dizenjimi i zyrës në shtëpi, ne po parashikojmë 10 nga tendencat më të mëdha të dizajnit të brendshëm për 2021. 

 

Më pak është më mirë

Nëse vërtet dëshironi një shtëpi moderne, pyesni veten se çfarë mund të hiqet, çfarë mund të ruhet dhe hiqet nga pamja, dhe cilat elemente nuk janë thelbësore dhe më pas organizoni sipas përparësive. Për të siguruar që sipërfaqet të mbeten të pastra, jepini gjithçkaje një vend të veçantë.

 

Përzierje nordike dhe japoneze

Stili skandinav dhe japonez janë tashmë mjaft minimaliste, të thjeshtë dhe funksionalë. Dhe funksioni i të dyve, i njohur si stili japandi, është gjithashtu. Ngjyra e bardhë dominon të gjitha mjediset, druri natyral, materialet dhe format organike me të gjithë ndikimin e stilistëve të mëdhenj nordikë dhe japonezë të 50 ′ janë karakteristikat e tij kryesore.

 

Shtoni personalitet 

Kohët e fundit tendenca më e theksuar në dizajnin dhe dekorimin e brendshëm është përqendruar në personalizimin e hapësirave. Kjo do të thotë, të marrim parasysh stilin personal kur krijojmë shtëpinë tonë, pa u qëndruar aq shumë në rrjedhën e zakonshme, ose asaj që ekspertët mendojnë për tendencat e fundit. 

 

Gri dhe Bezhë

Protagonist i këtij ambienti është divani me ngjyrë çokollate, i cili me të vërtetë duket shumë komod dhe gjithashtu përputhet me murin prapa tij. Një gamë ngjyrash neutrale, e cila do të dukej paksa sikur të mos ishte për sasinë e madhe të dritës që vjen përmes dritareve dhe pamjen e shkëlqyeshme të pemëve.

 

Përzjerja e ngjyrave

Tonet e heshtura janë rregull sot. Ato janë aq të pastër dhe të freskët sa frymëzojnë një ndjenjë të shkëlqyer qetësie. Por kjo nuk do të thotë që duhet të heqim dorë nga ngjyrat. Nuancat e verdha japin një pamje më të ngrohtë, ndërsa nuancat blu japin një pamje më të mprehtë dhe mund të përdoren për të përmirësuar disa elemente.

 

Materiale natyrore 

Kontakti me natyrën është i domosdoshëm dhe është bërë gjithnjë e më i largët në jetën tonë të përditshme. Ne kemi humbur kontaktin me qiellin, tokën, ujin dhe të gjithë elementët që gjejmë jashtë që na bëjnë të ndjehemi të freskët, të relaksuar dhe një me tokën.

 

Ndriçimi natyror

Është thelbësore që drita natyrore të hyjë në të gjitha mjediset, vendosni  perde më të lehta për të lejuar dritën të transformojë hapësirat. 

 

Qilimat që bien në sy

Dyshemeja e fortë do të vazhdojë të mbetet e popullarizuar në shtëpitë edhe për  vitin e ardhshëm o Kjo do të thotë që të theksosh dyshemenë duhet të përdoren qilima. 

 

Sillni pjesën e jashtme brenda

Në 2021 do të shohim gjithashtu vazhdimin ndërthurjes me ambientet e jashtme, veçanërisht pasi kalojmë më shumë kohë në shtëpi. Pritet që dhomat tona të jenë plot me bimë që sjellin qetësinë dhe relaksin në ambjentet tona.


Më të lexuarat