Secondary Adv

Studimi: Imuniteti ndaj Covid zgjat me muaj

Share on Google+

Imuniteti ndaj infeksionit Covid-19 zgjat për të paktën pesë muaj, raportuan studiuesit, dhe ndoshta më shumë se kaq.  

 

Ndërsa raporti mund të duket konfuz dhe kontradiktor me një raport të ngjashëm nga Britania këtë javë, në të vërtetë nuk është. Trupat e njerëzve prodhojnë një ushtri të përbërjeve imune në përgjigje të një infeksioni dhe disa janë dërrmuese në fillim, duke vdekur shpejt, ndërsa të tjerët ndërtohen më ngadalë.

Raporti i ri i dalë të mërkurën tregon se 90% e njerëzve që shërohen nga infeksionet Covid-19 mbajnë një përgjigje të qëndrueshme të antitrupave. Ndërsa disa raporte kanë dalë që antitrupat ndaj këtij virusi zhduken shpejt, ne kemi gjetur të kundërtën. 

Më shumë se 90% e njerëzve që ishin pak ose mesatarisht të sëmurë prodhojnë një përgjigje të antitrupave mjaft të fortë për të neutralizuar virusin, dhe përgjigjja ruhet për shumë muaj, tha në një deklaratë Florian Krammer, një profesor i vaksinologjisë i cili udhëhoqi ekipin e studimit.

Kjo është thelbësore për zhvillimin efektiv të vaksinës. Ekipi shikoi përgjigjet e antitrupave të më shumë se 30,000 njerëzve që dolën pozitivë për Covid-19 midis marsit dhe tetorit. Ata i karakterizuan përgjigjet e tyre të antitrupave si të ulëta, të moderuara ose të larta.

Më shumë se 90% kishin nivele mesatare deri të larta. Ata më pas studiuan nga afër 121 pacientë që u shëruan dhe dhuruan plazmën e tyre, një herë tre muaj pasi kishin shfaqur simptomat për herë të parë, dhe përsëri pesë muaj më vonë.


Më të lexuarat