Secondary Adv

Prezantohet makina sportive fluturuese

Share on Google+

Një makinë sportive fluturuese që mund të kalojë nga një automjet rrugor në avion në vetëm tre minuta ka fluturuar mbi Sllovaki si pjesë e një fluturimi provë

 

Pamjet e bujshme të AirCar, të zhvilluara nga firma Sllovake KleinVision, tregojnë atë duke vozitur në një pistë, duke ndaluar për të hapur krahët, dhe më pas duke fluturuar në ajër. 

Ky është prototipi i pestë i makinës fluturuese dhe zhvilluesit thonë se do të ishte mirë për udhëtime të kohës së lirë dhe vetë-drejtuese, ose si një shërbim komercial taksie. Asnjë detaj i çmimit nuk është zbuluar për automjetin futuristk, por ai mund të udhëtojë për rreth 620 milje në të njëjtën kohë dhe mund të shihet në ajër dhe në rrugë nga viti i ardhshëm. 

Projektuar nga profesori Stefan Klein, AirCar përfundoi në mënyrë të sigurt dy ngritje dhe ulje si pjesë e provës. Makinat mund të jenë të rënda, por avionët duhet të jenë të lehtë dhe kështu gjetja e këtij ekuilibri për AirCar ishte një sfidë e madhe për Klein dhe ekipin e tij. 

Modeli me dy vende, i testuar në Sllovaki këtë javë, peshon 2,425 lb dhe mund të mbajë një ngarkesë shtesë prej 440 lb për fluturim, tha kompania. Mundësuar nga një motor 1.6l BMW, avioni i makinës ka një fuqi efektive prej 140HP dhe diapazoni i vlerësuar i udhëtimit të AirCar është 621 milje.

Kërkon një pistë të paktën 984 metra për të shkuar nga toka në qiell dhe mund të arrijë shpejtësi deri në 124 milje në orë, sipas Klein. AirCar ka krahë që hapen dhe një helikë të vetme në pjesën e pasme. Krahët palohen kur automjeti është në rrugë dhe zë hapësirën e një vendi normal parkimi.


Më të lexuarat