Secondary Adv

Dy ilace antivirale potenciale kunder Covid

Share on Google+

Dy ilaçe antivirale janë vendosur të fillojnë provat e hershme njerëzore në pacientët me koronavirus me bazë në Londër. 

 

Një studim i udhëhequr nga UCL, i quajtur prova FLARE, do të hetojë efikasitetin e favoripiravirit, i cili përdoret për të trajtuar gripin dhe koktejlit të lopinavir/ritonavir i cili u jepet pacientëve me HIV. Shkencëtarët po rekrutojnë 240 pjesëmarrës midis moshave 18 dhe 70 të cilët janë të vendosur në Londër.

Për të qenë të pranueshëm në studim, pjesëmarrësit duhet të kenë rezultuar pozitivë për COVID-19 dhe të jenë vetë-izoluar. Si pjesë e provës klinike, pacientët do të marrin një placebo, ilaçe të gripit, ilaçe për HIV ose një kombinim të të dyve. Të gjitha trajtimet do të merren si tableta gjatë shtatë ditëve.

Dr David Lowe tha: Kjo provë do të provojë nëse ilaçet antivirale favorizojnë ose lopinavir/ritonavir, vetë ose në kombinim, mund të zvogëlojnë nivelin e virusit tek njerëzit me COVID. Nëse mund të gjejmë antiviralë që ulin ngarkesën virale herët, kjo mund të zvogëlojë rrezikun e transmetimit dhe më vonë të shtrimit në spital. 

Projekti kërkimor shpreson të përcaktojë nëse trajtimi mund të ndërhyjë në mënyrën se si koronavirusi replikohet një herë brenda qelizave njerëzore. Në rastin e favoripiravirit, ilaçi neutralizon një enzimë që lejon virusin të replikojë materialin gjenetik, të quajtur polimerazë. 

Duke hequr këtë enzimë, virusi nuk mund të replikohet dhe për këtë arsye të përhapet, dhe shpresohet se kjo do të përmirësojë prognozën e një pacienti.


Më të lexuarat