Secondary Adv

Projektohet ndertesa smart ne Kine

Share on Google+

Dy vëllime të lakuara përbëjnë ndërtesën 50.000 m2 të firmës PLP brenda 'komunitetit Geek', një rreth i ri dinamik inteligjent që po zhvillohet në Chongqing, Kinë.

 

Ddy vëllimet e ndërtesës lakohen larg njëri-tjetrit pa prekur, duke krijuar katër krahë që integrohen dhe bashkëveprojnë me parkun përreth.

I vendosur mes dy formave, një atrium rrethor i mbushur me dritë dhe aktivitet shërben si një qendër për banorët, duke akomoduar gjithçka, nga shfaqjet robotike deri te zbulimet e produkteve.

Dizajni i PLP ndodhet në rrethin jugor të 'komunitetit geek', i cili është konceptuar për të strehuar një sërë hapësirash kërkimi dhe zhvillimi brenda një mjedisi të zgjuar dhe bashkëpunues të formuluar rreth ideve të mirëqenies dhe takimit.

Ndërtesa prej 50,000 m sq përfshin dy vëllime të lakuara që janë plotësisht të lustruara dhe të veshura me finitura të hijëzuara për të lejuar pamje nga brenda dhe jashtë, ndërsa kontrollon përfitimin diellor dhe ofron mundësi për privatësi aty ku kërkohet.

Midis dy vëllimeve, një atrium rrethor i përbërë nga unaza të grumbulluara lidh pjesë të ndryshme të ndërtesës dhe vepron si një galeri dhe bërthamë për krijimtarinë në të gjithë komunitetin. I gjithë projekti do të mundësohet nga teknologjia inteligjente, ndërsa ndërtimi i tij bazohet në një strukturë druri të ndjeshme ndaj mjedisit.

Kjo shoqërohet me përdorimin e gjerë të dritës natyrore, ventilimit natyror, paneleve fotovoltaike, mbledhjes së ujit të shiut dhe peizazhit të ndjeshëm ekologjikisht për të ndihmuar në zvogëlimin e ndikimit në mjedis.


Më të lexuarat