Secondary Adv

6 vendet qe po ia dalin me valen e dyte

Share on Google+

Testimi është thelbësor: identifikimi i atyre që janë të infektuar u lejon atyre të vetë-izolohen, duke thyer zinxhirin e transmetimit. 

 

Dhe nëse e dini se kush e ka virusin, mund të gjurmoni ata me të cilët kanë qenë në kontakt për të kontrolluar më tej përhapjen e tij. Por çelësi është që të keni një sistem të fortë që është në gjendje të përmbushë këto nevoja komplekse. Secili vend regjistron të dhënat e tij paksa ndryshe, por përkundër kësaj, shifrat sugjerojnë se Britania e Madhe tani po kryen më shumë teste se shumë vende të tjera.

 

Ekspertët, megjithatë, thonë se nuk është aq shumë sa teste bëni, por ajo që bëni me rezultatet, kjo është e rëndësishme. Për më tepër, shpejtësia e testimit ka rëndësi sa kapaciteti i testimit. Nëse nuk mund t'i ktheni rezultatet shpejt tek njerëzit, kjo do të thotë që ju nuk mund të ndiqni dhe të kapni infeksione të mëtejshme, të cilat mund të çojnë në më shumë vonesa dhe thjesht të avullojnë.

  

Mbretëria e Bashkuar

POPULLSIA: 68 milion

Numri ditor i testeve: 282,736

Testet pozitive: 7.7 përqind

Testet ditore për 1000 njerëz: 4.2

VDEKJET TOTALI: 46,717

VDEKJET SI PERRQINDJE E POPULLSISË: 0,069     

FAKTOR KRYESOR: Qasja e Mbretërisë së Bashkuar ndaj testimit është krahasuar keq në një studim të gjashtë vendeve, me studiuesit në përfundimin se Britania nuk po arrinte të testonte në mënyrë efikase.

 

Gjermania

POPULLSIA: 83.8 milion

Numri ditor i testeve: 194,101

Testet pozitive: 4.9 përqind

Testet ditore për 1000 njerëz: 2.3

VDEKJET TOTALI: 10,530

VDEKJET SI PERRQINDJE E POPULLSISË: 0,013

FAKTOR KRYESOR: Një nga sekretet e sistemit gjerman është një teknikë e quajtur pool testing - kjo përfshin kombinimin e mostrave nga ndoshta dhjetë persona dhe testimin e tyre së bashku.

 

Portugalia

POPULLSIA: 10.3 milion

Numri ditor i testeve: 28,222

Testet pozitive: 9.5 për qind

Testet ditore për 1000 njerëz: 2.8

VDEKJET TOTALI: 2,544

VDEKJET SI PERRQINDJE E POPULLSISË: 0,025

FAKTOR KRYESOR: Në fillim, laboratorët e universitetit u kthyen në qendra testimi dhe mijëra vullnetarë, nga shoqëruesit e fluturimit deri te profesorët e matematikës, iu përgjigjën një thirrjeje për pajisje, përfshirë makineritë PCR që janë kryesore për leximin e tamponëve dhe Portugalia u konsiderua shumë shpejt si ndër dhjetë testuesit më të mirë në botë.

 

Korea e jugut

POPULLSIA: 51.6 milion

Numri ditor i testeve: 11,375

Testet pozitive: 1 përqind

Testet ditore për 1000 njerëz: 0,22

VDEKJET TOTALI: 468

VDEKJET SI PERRQINDJE E POPULLSISË: 0.0009

FAKTOR KRYESOR: I frikësuar nga kujtimet e një shpërthimi të një sëmundjeje tjetër, MERS (Sindroma respiratore e Lindjes së Mesme) në 2015, Koreja e Jugut filloi ngritjen e një sistemi testimi të koronavirusit në janar, vetëm disa ditë pasi identifikoi rastin e saj të parë.

 

Shtetet e Bashkuara

POPULLSIA: 331 milion

Numri ditor i provave: 1.09 milion

Testet pozitive: 6.9 përqind

Testet ditore për 1000 njerëz: 3.3

VDEKJET TOTALI: 230,996

VDEKJET SI PERRQINDJE E POPULLSISË: 0,07

FAKTOR KRYESOR: Me një total prej gati 150 milion, SH.B.A. ka kryer më shumë teste deri më tani se kudo tjetër përveç Kinës. Sidoqoftë, kur merret parasysh madhësia e popullsisë, vendet përfshirë MB-në po testojnë më shumë njerëz çdo ditë.

 

Italia

POPULLSIA: 60.5 milion

Numri ditor i testeve: 187.702

Testet pozitive: 13.3 për qind

Testet ditore për 1000 njerëz: 3.1

VDEKJET TOTALI: 38,826

VDEKJET SI PERRQINDJE E POPULLSISË: 0,064

FAKTOR KRYESOR: Testimi kryhet në qendrat shëndetësore, spitalet - dhe qendrat e kalimit të automjeteve. Këto të fundit përdorin një provë më të shpejtë që jep rezultate në më pak se 30 minuta krahasuar me një deri në dy ditë në mjediset më konvencionale.


Më të lexuarat