Secondary Adv

10 eskavatoret me te medhenj ne bote

Share on Google+

Ekskavatorët janë disa nga mjetet më mbresëlënëse të inxhinierisë së ndërtimit.

 

Një ekskavator, siç lë të kuptohet nga emri, është një makinë ndërtimi (zakonisht me naftë) e krijuar posaçërisht për qëllimin e gërmimit të tokës duke përdorur një larmi mjetesh. Ata priren të vijnë të pajisur me një kovë përpara për të krijuar llogore, vrima dhe themele. Por ata mund të bëjnë shumë më tepër sesa kaq. Historikisht, litarë kabllorë ose telash janë përdorur për të transmetuar fuqinë e gërmimit, por sot ato janë ekskluzivisht hidraulike. Këto makina janë makina tepër të zakonshme në shumë kantiere në të gjithë botën.

 

1. Bucyrus RH 340 / RH 340-B

Hyrja e parë në listën tonë të eskavatorëve më të mëdhenj është ky përbindësh. Pretendohet të jetë ekskavatori i dhjetë më i madh aktualisht në operacion. Bucyrus i fuqishëm RH340 peshon 550 ton.

 

2. Bucyrus RH400

Bucyrus ka dy shënime në listën tonë të eskavatorëve më të mëdhenj, dhe për një arsye të mirë. Bucyrus RH400, tani në pronësi të Caterpillar, thuhet se mban titullin e ekskavatorit hidraulik më të madh në botë. Ky përbindësh është një ekskavator me lopatë të përparme dhe peshon rreth 980 ton.

 

3. OS Demag H740

Me sa duket, gërmuesi i katërt më i madh në botë, kjo pjesë mbresëlënëse e pajisjeve ka një peshë funksionimi prej 744 ton.

 

4. Hitachi EX5500-6

Thuhet se është ekskavatori i tetë më i madh në botë, Hitachi EX5550-6 filloi shërbimin e tij mbresëlënës në 2008. Me një peshë standarde pune prej 522 ton, ai gjithashtu vjen në një version elektrik me peshë prej 516 ton.

 

5. Hitachi EX5600-6

Konsiderohet të jetë gërmuesi i shtatë më i madh në botë, ai peshon mbi 500 ton. Ishte pasardhësi i serisë mbresëlënëse EX5500. Eskavatori ka një peshë funksionuese, me shtojcë lopate, prej 533 tonë.

 

6. Hitachi EX8000-6

Me sa duket eskavatori i dytë më i madh hidraulik në botë, është Hitachi EX8000-6 me një peshë prej 811 ton.

 

7. Komatsu PC5500-6

Me një peshë funksionimi prej 495 tonë, Komatsu PC5500-6 është me sa duket eskavatori hidraulik i nëntë më i madh në shërbim. PC5500-6 ka një karrocë prej 9.72 metra dhe është 7.54 metra i gjerë.

 

8. Komatsu PC8000-6

Me sa duket, ekskavatori i pestë më i madh hidraulik që ekziston, Komatsu PC8000-6 ka një peshë funksionimi prej rreth 710 tonë. 

 

9. Liebherr R996 B

I parafundit është ekskavatori hidraulik i gjashtë më i madh në botë. Pesha e funksionimit të kësaj makinerie, me shtojcë lopate, është 676 ton.

 

10. Liebherr R9800

I ndërtuar nga Liebherr në vitin 2008 në fabrikën e tyre Colmar, në Francë, kjo makinë renditet si ekskavatori hidraulik i tretë më i madh në botë. Me një shtojcë lopate, ai peshon 810 ton.


Më të lexuarat