Secondary Adv

Femijet prodhojne antitrupa te ndryshme nga te rriturit

Share on Google+

Fëmijët dhe të rriturit prodhojnë lloje dhe sasi të ndryshme të antitrupave në përgjigje të koronavirusit, ka zbuluar një studim i ri.  

 

Studiuesit nga Universiteti i Columbia thonë se gjetjet mund të shpjegojnë pse fëmijët priren të përjetojnë infeksion më pak të rëndë se të rriturit. Tek fëmijët, kursi infektiv është shumë më i shkurtër dhe ndoshta nuk përhapet aq shumë sa tek të rriturit. 

Fëmijët mund ta pastrojnë këtë virus në mënyrë më efikase sesa të rriturit dhe mund të mos kenë nevojë për një përgjigje të fortë imune të antitrupave për ta hequr qafe atë. Studiuesit analizuan 47 fëmijë dhe 32 të rritur që ishin testuar pozitivë me koronavirus. 

Analiza zbuloi se krahasuar me të rriturit, fëmijët prodhuan më pak antitrupa kundër proteinave spike të virusit dhe kishin më pak aktivitet neutralizues të infeksioni. Sa më i rëndë të jetë infeksioni, aq më e fortë është përgjigjja imune, sepse duhet të keni më shumë qeliza imune dhe reaksione imune për të pastruar një dozë më të lartë të një patogjeni. 

Gjithashtu u tregua se fëmijët prodhojnë më pak antitrupa kundër një proteine ​​virale që është e dukshme vetëm në sistemin imunitar pasi virusi infekton qelizat njerëzore. Dr Porotto tha: Për shkak se fëmijët pastrojnë virusin natyror me shpejtësi, ata nuk kanë një infeksion të përhapur dhe nuk kanë nevojë për një përgjigje të fortë të antitrupave.

Gjetjet sugjerojnë që fëmijët duhet t'i përgjigjen mirë vaksinës. Fëmijët reagojnë shumë mirë ndaj vaksinave dhe mendoj se ata do të zhvillojnë përgjigje të mira antitrupi neutralizues ndaj një vaksine SARS-CoV-2, dhe ata ndoshta do të mbrohen më mirë se të rriturit, u shprehën mjekët.


Më të lexuarat