Secondary Adv

Zbulohet simptoma e Covid qe zgjat me muaj

Share on Google+

Ndërsa shumë pacientë me Covid-19 përjetojnë simptoma vetëm për disa ditë, të tjerët janë të munduar me probleme për muaj pas infektimit të tyre. 

 

Kjo është bërë e njohur gjerësisht si Long Covid, dhe tani një studim i ri ka paralajmëruar se disa pacientë me Long Covid përjetojnë humbje të dëgjimit për muaj. Studiuesit nga Universiteti Anglia Ruskin vërejtën problemet e dëgjimit që prekën pacientët Covid-19, si në planin afatshkurtër ashtu edhe në atë afatgjatë. 

Në studim, ekipi analizoi 3,103 pacientë Covid-19 me tringëllimë në vesh, një gjendje që shkakton një zhurmë të vazhdueshme ose gumëzhitje në veshë. Analiza zbuloi se 40% e pjesëmarrësve përjetuan një përkeqësim të tringëllimës në veshët e tyre në mes të infeksionit të tyre Covid-19. 

Dhe ndërsa shumica e pjesëmarrësve kishin tringëllimë në vesh para-ekzistuese, një numër i vogël raportuan se kushtet e tyre ishin të shkaktuara fillimisht nga zhvillimi i simptomave Covid-19. Kjo sugjeron që tringëllima e veshëve mund të jetë një simptomë e gjatë Covid në disa raste.

Disa nga ndryshimet e sjella nga COVID-19 duket se kanë pasur një ndikim negativ në jetën e njerëzve. Studimi vjen pak pasi studiuesit nga Spitali i Përgjithshëm i Masaçusetsit zbuluan se skuqjet e lëkurës janë gjithashtu një problem i zakonshëm në mesin e të sëmurëve nga Long Covid.

Në studim, ekipi analizoi 990 raste me Covid të gjatë nga 39 vende dhe zbuloi se mesatarisht, pacientët përjetuan simptoma dermatologjike për 12 ditë. Sidoqoftë, disa njerëz raportuan probleme të lëkurës deri në 150 ditë.


Më të lexuarat