Secondary Adv

Kite, droni per udhetimet post pandemike

Share on Google+

Teksa bota është duke luftuar Covid, një dizajner italian po shikon drejt një bote post-pandemike për të ndihmuar udhëtarët të udhëtojnë të sigurt në destinacion.   

 

Andrea Ponti lëshoi ​​një galeri konceptesh për një dron privat si avion që mbart deri në katër pasagjerë ndërsa ata ulen në sedilje të vetme me pëlhura të buta dhe jastëkë lëkure.

I quajtur ‘Kite’, mjeti ajror do të përdorte një sistem shtytës të katër motorëve me helikë të dyfishtë dhe përmban një palë fenerë LED për të ndihmuar në uljen dhe fluturimet në lartësi të ulët. Droni autonom është plotësisht elektrik, me emisione zero dhe ka një numër karakteristikash të përparme. 

Pasagjerët hyjnë në kabinën përmes një dere të vetme të pasme dhe ecin nëpër korridorin e shkurtër në një nga katër vendet brenda. Çdo vend gjithashtu ka mbrojtësen e tij të sigurisë dhe tabakatë që tërhiqen që lejojnë udhëtarët të bëjnë punë ose të shijojnë një ushqim të lehtë para se të mbërrijnë në zyrë. 

Ekziston gjithashtu një hapësirë ​​për ruajtjen nën-ulëse për të vendosur sende të tilla si çantat dhe pjesa e pasme e ruajtjes së sediljeve siguron hapësirë ​​për bagazh më të madh.

Kabina është e pajisur me dy ekrane të mëdha përpara dhe dy më të vogla në pjesën e prapme të sediljeve të rreshtit të parë që shfaqin informacionin e fluturimit, siç janë të dhënat e kohëzgjatjes dhe ngritjes dhe uljes.

Avioni ka një dizajn të rrumbullakosur dhe kompakt që Ponti thotë se minimizon zvarritjen dhe optimizon manovrimin gjatë fluturimit. Kostoja për udhëtimet nuk është zbuluar ende.


Më të lexuarat