Secondary Adv

Covid infekton vetem 4 per qind te femijeve

Share on Google+

Fëmijët kanë më pak të ngjarë të vuajnë nga Covid, një studim i ri e ka konfirmuar, vetëm 4 përqind e fëmijëve të shtruar në spital kanë rezultuar pozitiv me virusin. 

 

Pse fëmijët preken më pak nga koronavirusi sesa të rriturit mbetet e panjohur, por besohet të jetë në mënyrën se si reagon sistemi i tyre imunitar pas infektimit. Hulumtimi shikoi rezultatet e testeve të më shumë se 135,000 fëmijëve të pranuar në shtatë spitale të SHBA para 8 Shtatorit. 

Ai zbuloi vetëm 5,374 (4.0 përqind) të pacientëve të testuar pozitivisht dhe, nga kjo përqindje e vogël, vetëm 359 (6.7 përqind) u shtruan në spital, me 99 që kanë nevojë për kujdes intensiv. Tetë nga pacientët e infektuar (0.15 përqind) vdiqën më vonë. 

Gjashtë nga vdekjet ishin pacientë me 'bashkë-sëmundje komplekse para-ekzistuese', thonë shkencëtarët. Mosha mesatare e pacientëve ishte pothuajse nëntë vjeç, por ato varionin nga më pak se një vjeç tek të rriturit legalë që ishin më të medhenj se 18.

Një histori e faktorëve të caktuar rriti gjasat e një testi pozitiv, tregojnë të dhënat. Për shembull, njerëzit me një histori të problemeve të zemrës kishin 18 përqind më shumë gjasa të dilnin pozitivë dhe një histori e shëndetit mendor ishte e lidhur me një rritje prej 20 përqind të rrezikut.

Sidoqoftë, një histori e astmës ose kushteve të tjera të frymëmarrjes nuk ishte e shoqëruar me rezultate pozitive të testit. Një studim i fundit zbuloi se fëmijët mund të testohen negativisht për Covid-19 pavarësisht se jetojnë me prindër të infektuar, kanë simptoma të lehta dhe krijojnë antitrupa.


Më të lexuarat