Secondary Adv

10 prodhuesit me te medhenj te vaksinave ne bote

Share on Google+

Vaksinat zhvillojnë dhe rrisin sistemin imunitar të trupit si dhe për të luftuar infeksionet dhe sëmundjet në një mënyrë natyrale.    

 

Ajo që bën vaksina është se forcon dhe stërvit sistemin imunitar në mënyrë të tillë që sistemi imunitar të jetë mjaft i fortë për të krijuar rezistencë dhe për të luftuar kundër antitrupave. Imiton një infeksion dhe ndihmon në krijimin e një përgjigje natyrore imune. Vaksinat e forta dhe aktive akoma mbeten në sistemin e gjakut si antitrupa pas përfundimit të luftës së tyre kundër sëmundjeve dhe krijimit të një sistemi të fortë imunitar. Ka shumë prodhues të Vaksinave në botë, por ju po shikonit 10 prodhuesit më të mirë të vaksinave që mund të gjeni në botë në vitin 2020. 

 

10. Mitsubishi Tanabe 

Lista e vaksinave të Mitsubishi Tanabe përfshin vaksinat TETRABIK, Mearubik, JEBIK V dhe Varicella. 

9. Nordike Bavareze 

Vaksinat e dukshme bavareze nordike përfshijnë MVA-BN Filo, IMVAMUNE, MVA-BN HPV dhe MBA-BN RSV. 

 

8. Inovio Pharmaceuticals

Inovio Pharmaceuticals punëson rreth 300 persona dhe ka një qarkullim vjetor prej rreth 400 milion USD. Inovio Pharmaceuticals ka zhvilluar një listë të vaksinave që përfshijnë VGX-3400, PENNVAX-B dhe INO-5401.

7. CSL

Vlerësohet se CSL ka të ardhura vjetore nga shitjet prej gati 7 miliardë dollarësh me mbi 20,000 profesionistë të punësuar në 60 vende. Disa nga vaksinat më të shitura të CSL janë Pneumovax, Tet-Tox, Fluvax, Panvax dhe Varivax.

 

6. BioSolutions Emergent

BioSolutions Emergent ka një qarkullim vjetor prej afro 600 milion USD, dhe nga 13 vendndodhje globale rreth 1,300 punonjës punojnë për kompaninë. Lista e vaksinave të prodhuara Emergjente BioSolutions përfshin FLU-IGIV, BioThrax, ACAM2000 dhe UNI-FLU.

5. Novavax

Të ardhurat vjetore të Novavax në fund të vitit 2017 arritën në më shumë se 22 miliardë dollarë dhe kompania kryesore e vaksinave parashikohet të rritet me shpejtësi gjatë viteve të ardhshme. Lista e vaksinave të prodhuara në tubacion ose Novavax përfshin RSV F, NanoFlu dhe ResVax.

 

4. Pfizer

Shitjet vjetore të Pfizer arrijnë në rreth 50 miliardë dollarë dhe markat e vaksinave të kompanisë përfshijnë Mencevax, Nimenrix, Prevnar 13, NeisVac-C dhe Trumenba. 

3. Sanofi

Të ardhurat vjetore të Sanofi tejkalojnë 40 miliardë dollarë dhe disa nga listat më të shitura të vaksinave të kompanisë janë Act-HIB, ViVAXIM, Quadracel, Adacel-Polio, Pediacel dhe YF-VAX. Sanofi është i treti nga 10 prodhuesit kryesorë të vaksinave në Botë 2020. 

2. Merck & Co.

Të ardhurat vjetore të shitjeve të Merck & Co vlerësohen në rreth 40 miliardë dollarë dhe GARDASIL, RotaTeq, VARIVAX, RECOMBIVAX HB dhe ZOSTAVAX janë disa nga vaksinat më të shitura të prodhuara nga kjo kompani globale e vaksinave. Merck & Co është një nga 10 prodhuesit kryesorë të vaksinave në Botë 2020.

 

1. GlaxoSmithKline

Ky prodhues më i madh i vaksinave punëson rreth një milion njerëz dhe portofoli i vaksinave të GlaxoSmithKline përfshin Menjugate, Rabipur, Ambirix, Boostrix dhe Varilix.


Më të lexuarat