Secondary Adv

10 kompanite me te pasura ne bote per 2021

Share on Google+

Bota ka dëshmuar ngritjen e disa prej kompanive më të mëdha që kemi sot.   

 

Nga e para, këto kompani kanë ndërtuar vazhdimisht burimet e tyre dhe kanë bërë një pasuri. Në këtë mënyrë, duke pasur një ndikim të madh në botë si një komunitet global. Ata janë fjalë për fjalë ndikues të mëdhenj në shoqërinë tonë sot. Ata jo vetëm që arrijnë një fitim vetë, por kanë qenë një burim i të ardhurave për miliona njerëz të gjerë. Këto kompani janë rritur aq shumë sa që kanë degë në të gjithë botën ku kryejnë biznesin e tyre. 

 

Në këtë postim, ne kemi marrë kohën tonë për të kërkuar për 10 kompanitë më të pasura në botë. Vlen të përmendet se më e pasura e këtyre kompanive do të matet bazuar në vlerën e tyre të tregut dhe të ardhurat e vlerësuara. Ata gjithashtu dihet se janë disa nga punëdhënësit më të mëdhenj në botë. Kjo listë mund të përmbajë kompani të njohura tashmë, por sigurisht vlera e tyre e tregut dhe te ardhurat jo.

 

Këto janë kompanitë më të pasura në botë në 2021 nga fitimi dhe vlerës së tregut: 

 

ExxonMobil - 344,1 miliardë dollarë 

JP Morgan Chase - 387,24 miliardë dollarë

Berkshire Hathaway -  455,4 miliardë dollarë 

Tencent - 509,7 miliardë dollarë  

Alibaba Group - 545,4 miliardë dollarë 

Facebook - 583,7 miliardë dollarë

Alphabet - 919.3 miliardë dollarë

Amazon - 1,233,4 miliardë dollarë

Apple Inc. - 1,285,5 miliardë dollarë

Microsoft - 1,359 miliardë dollarë


Më të lexuarat