Secondary Adv

10 gjuhet me te folura ne bote per 2021

Share on Google+

Vlerësohet se ka rreth 7,000 gjuhë njerëzore të cilat fliten në të gjithë botën.  

 

Gjuha është thjesht, një mjet komunikimi midis njerëzve. Dhe nuk është asnjë lajm që ka shumë gjuhë që fliten nga njerëz të ndryshëm në botë. Prandaj vlerësohet se ka rreth 7,000 gjuhë njerëzore në botë. Shkalla me të cilën disa gjuhë njerëzore shkojnë në zhdukje është alarmante. është vlerësuar se 50% deri 90% e gjuhëve të folura do të zhduken deri në vitin 2100. Sot në këtë postim, ne do të shikojmë 10 gjuhët më të folura në botë. Këto gjuhë kanë një numër të lartë të njerëzve që i flasin ato, duke i bërë ato më të folurat në botë. 

 

10. Indonezisht 

Folës - 199 milion 

9. Portugeze 

Folës - 234 milion 

8. Rusisht 

Folës - 258 milion 

7. Bangla / Bengalisht 

Folës - 265 milion

6. Arabisht 

Folës - 274 milion 

5. Frëngjisht 

Folës - 280 milion

4. Spanjisht 

Folës - 534 milion 

3. Hindisht 

Folës - 615 milion

2. Kinezisht Mandarin 

Folës - 1,117 miliardë 

1. Anglisht 

Folës - 1,132 miliardë 


Më të lexuarat