Secondary Adv

Varianti i ri i Covid prek me teper te rinjte

Share on Google+

Një studim i ri i lëshuar në Mbretërinë e Bashkuar nga Imperial College zbulon se varianti i ri i COVID-19 përhapet më shpejt dhe prek të rinjtë.

 

Ne shqyrtojmë tendencat e rritjes në dështimet e synuara të gjenit S (SGTF) dhe numrat e rasteve jo-SGTF në nivelin e zonës lokale në të gjithë Anglinë, dhe tregojmë se Variant i ri i Covid (VOC) ka transmetueshmëri më të lartë se linjat jo-VOC, edhe nëse VOC ka një periudhë tjetër latente ose kohë gjenerimi.

Të dhënat e disponueshme SGTF tregojnë një ndryshim në përbërjen e moshës së rasteve të raportuara, me një pjesë më të madhe të moshave nën 20 vjeç mes VOC të raportuar sesa rasteve jo-VOC, thekson studimi.

Studimi i ri megjithatë nuk bie në kundërshtim me studimet e mëparshme që gjetën se lloji i ri nuk kishte një përqindje më të lartë të vdekjeve dhe se vaksinat aktuale do të jenë efektive kundër tij. Ndërkohë, shoqëria e kujdesit intensiv lëshoi ​​një njoftim ku thuhej se personeli i kujdesit intensiv në MB është në prag të një pike thyerjeje. 

Njoftimi shtoi se vendi është në mes të një vale të dytë të infeksioneve me 53,135 raste të reja COVID-19 të raportuara në 29 Dhjetor 2020 nga Departamenti i Shëndetësisë dhe Kujdesit Social dhe se ekziston një rrezik shumë i lartë që stafi i njësisë së kujdesit intensiv të mund të bëhet i mbingarkuar. 


Më të lexuarat