Secondary Adv

Njerezit duhet te marrin 2 doza te vaksines Covid

Share on Google+

Kushdo që merr vaksinën Moderna ose Pfizer duhet të marrë dy doza të plota, thanë të hënën dy zyrtarë të lartë të FDA.  

 

Ata gjithashtu hodhën poshtë idetë e tjera për shtrirjen e furnizimit me vaksinë dhe thanë se njerëzit që po spekulojnë në lidhje me mundësinë e arritjes vetëm me një dozë ose prerjen e dozave në gjysmë po keqinterpretojnë të dhënat.

Ne kemi ndjekur diskutimet dhe raportet e lajmeve në lidhje me zvogëlimin e numrit të dozave, zgjatjen e gjatësisë së kohës ndërmjet dozave, ndryshimin e dozës (gjysmë dozë), ose përzierjen dhe përputhjen e vaksinave në mënyrë që të imunizojmë më shumë njerëz kundër COVID-19, thanë ata në një deklaratë.

Këto janë të gjitha pyetje të arsyeshme për t'u marrë në konsideratë dhe vlerësuar në provat klinike. Sidoqoftë, në këtë kohë, sugjerimi i ndryshimeve në dozimin ose oraret e autorizuara nga FDA është i parakohshëm dhe nuk është i rrënjosur fort në provat e disponueshme.

Pa të dhëna të përshtatshme që mbështesin ndryshime të tilla në administrimin e vaksinave, ne kemi një rrezik të konsiderueshëm për të vendosur shëndetin publik në rrezik, duke minuar përpjekjet historike të vaksinimit për të mbrojtur popullatën nga COVID-19, shtuan ata.

Zyrtarët britanikë kanë thënë se ata do të lejojnë më shumë se 21 ditë midis dozave të vaksinave të Pfizer dhe do të konsiderojnë lejimin e njerëzve për t'u vaksinuar me dy vaksina të ndryshme. Hahn dhe Marks hodhën poshtë këto ide për SH.B.A.


Më të lexuarat