Secondary Adv

WhatsApp do ndaje te dhenat e perdoruesve me Facebook

Share on Google+

Me mbi dy miliardë përdorues aktivë, WhatsApp është pa dyshim një nga aplikacionet më të njohura në të gjithë botën.

 

Por disa përdorues kanë mbetur të tronditur nga ndryshimi i fundit, që do të thotë se ata mund të humbasin hyrjen në llogarinë e tyre nëse nuk bien dakord të ndajnë të dhëna me Facebook.

WhatsApp ka njoftuar se po bën ndryshime në politikën e saj të privatësisë nga 8 shkurt, duke e bërë të detyrueshme që përdoruesit në të gjitha vendet jashtë Evropës dhe Britanisë së Madhe të ndajnë të dhënat e tyre me kompaninë mëmë të WhatsApp, Facebook.

Ndryshimi ndikon në mënyrën se si WhatsApp përpunon të dhënat dhe do të zbatohet pavarësisht nëse ata kanë apo jo një llogari në Facebook. Politika e privatësisë shpjegon: Si pjesë e Kompanive Facebook, WhatsApp merr dhe ndan informacion nga dhe me Kompanitë e tjera të Facebook.

Ne mund të përdorim informacionin që marrim prej tyre dhe ata mund të përdorin informacionin që ndajmë me ta, për të ndihmuar në funksionimin, sigurimin, përmirësimin, kuptimin, personalizimin, mbështetjen dhe tregun e Shërbimeve tona dhe ofertat e tyre, përfshirë Produktet e Kompanisë Facebook. 

WhatsApp ka konfirmuar që përdoruesit në MB dhe Evropë nuk do t'i ndajnë të dhënat e tyre me Facebook. Ndërsa WhatsApp do të fillojë të ndajë të dhëna me Facebook, është e rëndësishme të theksohet se WhatsApp është i koduar si parazgjedhje, që do të thotë se Facebook nuk do të jetë në gjendje të shohë përmbajtjen e mesazheve tuaja.

Sidoqoftë do të jetë në gjendje të shohë se kë dërgon, si dhe sa shpesh e bën atë. Nëse përdorni WhatsApp duhet të keni marrë një njoftim këtë javë, duke shpjeguar ndryshimet. Sidoqoftë, deri më tani, përdoruesit kanë qenë në gjendje të zgjedhin.


Më të lexuarat