Secondary Adv

Zbulohen 2 ilace Covid qe shpetojne jeten

Share on Google+

Janë gjetur dy ilaçe të tjera që shpëtojnë jetën që mund të ulin vdekjet me një të katërtën në pacientët që janë më të sëmurë me Covid. 

 

Medikamentet anti-inflamatore, të dhëna përmes sërumit, kursejnë një jetë shtesë për çdo 12 të trajtuar, thonë studiuesit që kanë kryer një provë në njësitë e kujdesit intensiv. Furnizimet janë tashmë të disponueshme në të gjithë MB kështu që ato mund të përdoren menjëherë për të shpëtuar qindra jetë, thonë ekspertët.

Ka mbi 30,000 pacientë Covid në spitalet e MB - 39% më shumë se në Prill. Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar po punon ngushtë me prodhuesin, për të siguruar që barnat, tocilizumab dhe sarilumab, të vazhdojnë të jenë në dispozicion të pacientëve në Mbretërinë e Bashkuar.

Si dhe duke shpëtuar më shumë jetë, trajtimet përshpejtojnë shërimin e pacientëve dhe zvogëlojnë kohën që pacientët me sëmundje kritike duhet të kalojnë në kujdes intensiv me rreth një javë. Të dy duket se punojnë njësoj mirë dhe i shtojnë përfitimit tashmë të gjetur me një ilaç të lirë steroide të quajtur dexamethasone.

Megjithëse ilaçet nuk janë të lira, kushtojnë rreth 750 deri në 1000 paund për pacient, përveç  deksametazonit, përparësia e përdorimit të tyre është e qartë, dhe më pak se kostoja në ditë e një shtrati të kujdesit intensiv prej rreth 2,000, thonë ekspertët.

Gati 36% e pacientëve me kujdes intensiv Covid që marrin kujdes standard, vdiqën. Barnat e reja e reduktuan atë me një të katërtën, në 27%, kur u jepeshin pacientëve brenda 24 orëve nga hyrja e tyre në kujdes intensiv.


Më të lexuarat