Secondary Adv

Sony sjell TV qe imiton trurin e njeriut

Share on Google+

Sony ka zbuluar një TV të ri që imiton trurin e njeriut, duke rezultuar në pamje që duken dhe tingëllojnë më të gjalla. 

 

TV përmban një procesor të mundësuar nga inteligjenca artificiale, për të cilin Sony thotë se mund të përpunojë imazhe në të njëjtën mënyrë si truri i njeriut, në mënyrë që të rritë përvojën e shikimit. 

Procesori i ri përdor AI të përparuar të njohur si 'inteligjencë njohëse' dhe është në gjendje të kuptojë se si njerëzit shohin dhe dëgjojnë në mënyrë që të rregullojnë imazhet dhe tingullin nga tv. Procesori i ri Cognitive XR përdor AI të përparuar të njohur si 'inteligjencë njohëse' dhe është në gjendje të kuptojë se si njerëzit shohin dhe dëgjojnë në mënyrë që të rregullojnë imazhet dhe tingullin nga tv.

Sony tha se truri i njeriut përqendrohet në mënyrë të pavetëdijshme në pika të caktuara kur sheh një objekt, pasi ka skanuar të gjithë imazhin dhe ka analizuar një sërë elementesh në të njëjtën kohë, diçka që thotë se procesori i tij i ri është në gjendje të bëjë për të krijuar skena që duken më të gjalla si një rezultat. 

Qëllimi i Sony është të përtërij vazhdimisht në teknologjinë e TV për të ofruar përvojën më të thellë të shikimit të mundshëm, tha kompania. TV-të e reja Bravia XR përcjellin realitetin më mirë se kurrë falë fuqisë përpunuese të procesorit të parë njohës në botë që shkon përtej AI-së konvencionale.

Teknologjia e re e imazhit në tv është përqendruar tradicionalisht në përmirësimin e komponentëve LED dhe OLED në ekran, si dhe në përmirësimin e rezolucionit të ekranit, por përparimet në AI kanë parë që firmat të fillojnë t'i drejtohen teknologjisë si një mënyrë për përpunimin më të mirë të fotografive dhe zërit.


Më të lexuarat