Secondary Adv

2 masat anti covid qe vijojne edhe pas vaksinimit

Share on Google+

Njerëzit duhet të mbajnë distanca shoqërore dhe maskë edhe pasi të kenë bërë një vaksinë Covid, ka paralajmëruar SAGE.

 

Në një letër nga këshilltarët shkencorë të qeverisë, ekspertët thanë se zyrtarët duhet të sigurohen që britanikët e imunizuar të kuptojnë se duhet të vazhdojnë të ndjekin rregullat.

Njerëzit që marrin vaksinën duhet të mbrohen nga sëmundja e rëndë nga 2 deri në 3 javë pas marrjes së vaksinës, pasi ata përsëri mund të përhapin sëmundjen. Derisa të ketë një 'shkallë të lartë të mbulimit' që mbron shumicën e atyre që rrezikojnë të vdesin, distancimi shoqëror duhet të vazhdojë si normalisht. Ata thanë se disa nga të vaksinuarit do tregojnë një ulje të sjelljeve personale mbrojtëse.

Mund të pasojnë rritje të infeksioneve, të cilat do të ishin të rrezikshme për të tjerët që nuk ishin vaksinuar ende. Studiuesit thanë: Provat indirekte nga sondazhet e kryera gjatë pandemisë aktuale si dhe nga fushatat e mëparshme të vaksinimit sugjerojnë që, në mungesë të ndonjë politike zbutëse, disa nga ata që kanë qenë të vaksinuarit do të tregojnë një zvogëlim të sjelljeve personale mbrojtëse.

Këto sjellje janë ato që kanë të bëjnë me higjienën e duarve dhe sipërfaqes, përdorimin e maskave si dhe distancimin fizik. Ai shtoi: Aderimi mund të bjerë nëse njerëzit ndiejnë më pak nevojë për mbrojtje, ose rregullat dhe udhëzimet duken më pak [të rëndësishme] për ta pasi vëmendja përqendrohet më shumë tek vaksina.

Megjithëse vaksinat po u jepen njerëzve më të prekshëm dhe të moshuarve së pari, mund të kalojnë muaj para se njerëzit në të 60, 50, 40 dhe më të rinj të kenë akses.


Më të lexuarat