Secondary Adv

Prezantohen ne CES 4 pajisje per Covid

Share on Google+

Pajisjet e lidhura me pandeminë pushtuan shfaqjen e parë virtuale të Elektronikës së Konsumatorit ose e quajtur ndryshe CES.

 

Ngjarja e njohur e teknologjisë është zhvendosur në internet këtë vit, për shkak të pandemisë së zgjatur të koronavirusit, por kjo nuk i ka penguar kompanitë të shfaqin inovacione të reja që ndihmojnë në mbajtjen e virusit larg. Firmat ndanë pamjen e parë të teknologjive që do të ndihmojnë njerëzit të kthehen në zyrë, të lehtësojnë ankthet midis atyre që janë nën bllokim dhe të qëndrojnë të sigurt ndërkohë që janë jashtë dhe në botën reale.

Këto përfshijnë maska ​​të mençura që matin cilësinë e ajrit, një pajisje me madhësi të monedhës që monitoron shenjat vitalet për të identifikuar simptomat e mundshme të koronavirusit dhe një dritë tastiere që premton të shkatërrojë deri në 99.9 përqind të viruseve dhe baktereve. Ky vit është shumë i ndryshëm, pasi Shoqata e Teknologjisë së Konsumatorëve u detyrua të organizonte eventin popullor, të njohur si CES, tërësisht në internet për shkak të pandemisë. 

 

BioButton

Vaksinimet janë bërë të disponueshme në SH.B.A. dhe shumë pjesë të tjera të botës, e cila synon të ndihmojë shoqërinë të shpëtojë nga shtëpitë e tyre dhe të kthehet në botën reale - dhe BioButton dëshiron të sigurohet që kjo të ndodhë në mënyrë të sigurt. BioIntelliSense shfaqi një pajisje me madhësinë e monedhës që ngjitet në gjoksin e një përdoruesi dhe monitoron shenjat vitalet si temperatura e lëkurës, frymëmarrja dhe rrahjet e zemrës, niveli i aktivitetit dhe cilësia e gjumit. Duke përdorur të gjitha këto matje, pajisja është në gjendje të identifikojë nëse një përdorues zhvillon simptoma të koronavirusit - edhe nëse ata vetë nuk ndihen të sëmurë.

 

Qoobo 

Ndërsa disa pajisje po ndihmojnë publikun të qëndrojë i sigurt jashtë shtëpive të tyre, të tjerët po kërkojnë t'i ndihmojnë ata të përballen me bllokimin brenda. Roboti Petit Qoobo është projektuar pikërisht për këtë. Ky robot i rrumbullakët dhe me gëzof është bërë të duket si një mace pa kokë dhe këmbë. Petit Qooboo u shfaq në CES 2020 si një prototip, por zbulimi i sotëm është i një produkti në punë për 110 dollarë.

 

Maska AirPop Active +

Maskat janë bërë pjesë e veshjeve tona të përditshme dhe shumë kompani kanë transformuar dizajnin e rrobave në teknologji për të ndihmuar në përmirësimin e jetës. AirPop ka bërë maska ​​pesë vjet para se koronavirusi të pushtonte botën, por ka ndryshuar modelin origjinal për ushtrime dhe ka shtuar aftësinë për të matur cilësinë e ajrit. E quajtur Active +, maska ​​është e pajisur me sensorë që lidhen me një smartphone. Kjo i lejon maskës të monitorojë gjithçka, nga frymëmarrjet në minutë te cilësia e jashtme e ajrit.

 

Drita e dezinfektimit LED Targus UV-C

 

Disa kompani ngadalë po i sjellin punonjësit përsëri në zyrë pas muajsh, por duke lejuar stafin të ndajnë kohën e tyre duke punuar nga shtëpia. Një lëvizje e tillë do të thotë që njerëzit do të jenë duke udhëtuar dhe duke hequr laptopët dhe sendet e tjera nga puna, gjë që mund të rrisë rrezikun e tyre për të mbledhur baktere dhe viruse gjatë rrugës. Për të adresuar këtë problem, firma amerikane Targus debuton një dritë tastiere për vrasjen e virusit në CES. Drita e dezinfektimit LED UV-C vret deri në 99.9 përqind të viruseve dhe baktereve që mund të depërtojnë në një tastierë.


Më të lexuarat