Secondary Adv

Tower C, struktura me 2 kulla ne Shenzhen

Share on Google+

Në Kinë, arkitektët Zaha Hadid (ZHA) është shpallur fituesi i një konkursi për të ndërtuar 'Kullën C' në gjirin e Shenzhen.

 

Integrimi i grupeve të selive të korporatave brenda një qendre teknologjike globale që akomodon 300,000 punonjës çdo ditë, zhvillimi do të përfshijë vende për konferenca ndërkombëtare, ekspozita dhe programe të tjera kulturore.

Baza e selisë do të përfshijë zhvillime banimi, një qendër transporti, kopshte botanike dhe madje një zonë bregdetare. Duke u lidhur drejtpërdrejt me parkun dhe sheshet e tij ngjitur, të cilat shndërrohen në një peizazh të tarracuar që shtrihet lart brenda dy kullave të tij, projekti fton publikun në zemër të ndërtesës ku atraksionet kulturore dhe të kohës së lirë janë vendosur në ura gjithëpërfshirëse që lidhin kullat së bashku dhe japin pamje panoramike të qytetit.

Duke i dhënë përparësi këmbësorëve, dizajni i kullës përfshin gjithashtu hapësira të gjera për parkimin e biçikletave dhe pajisjet e karikimit. ZHA shpjegon se modeli i projektit u prezantua nga mjetet e modelimit 3D që optimizojnë efikasitetin në masivitetin arkitektonik, orientimin dhe raportet fasada me dyshemenë.

Rezultati është një qytet vertikal shumë-dimensional ’që përfshin dy kulla që ngjiten në një lartësi prej afro 400 metra. Ndërtesa akomodon hapësirë ​​për zyra, ​​pazare, argëtim dhe komoditete ngrënieje, një hotel, një qendër konferencash dhe ambiente kulturore.

Kontrollet e ambientit të brendshëm do të përshtaten në kohë reale për të zvogëluar konsumin e energjisë, ndërsa kopshtet e akuaponikës në të gjitha nivelet e tarracave do të filtrojnë biologjikisht ndotësit nga mjedisi lokal. Projekti përfshin gjithashtu mbledhjen e ujit dhe riciklimin, si dhe fotovoltaikë për të korrur energji diellore për zonën.


Më të lexuarat