Secondary Adv

Britania nis testimin e kures me proteina

Share on Google+

Një provë e një trajtimi të ri ka filluar në MB, dhe shpresohet se do ndihmojë në ndalimin e zhvillimit të formës së rëndë të sëmundjes tek pacientët Covid-19. 

 

Trajtimi përfshin thithjen e një proteine ​​të quajtur interferon beta të cilën trupi prodhon kur merr një infeksion viral. Shpresa është se do stimulojë sistemin imunitar, duke i bërë qelizat primare të jenë të gatshme për të luftuar viruset.

Gjetjet sugjeruan që trajtimi të shkurtojë shanset e një pacienti Covid-19 në spital të zhvillon sëmundje të rëndë, siç është nevoja për ventilim, me gati 80%. Trajtimi është zhvilluar në Spitalin Universitar të Southampton dhe po prodhohet nga kompania bioteknologjike me bazë në Southampton, Synairgen. Një kurs i trajtimit me ilaçin e ri mund të kushtojë rreth 2,000 paund, që nuk është aq i kushtueshëm për një trajtim spitalor.

Si funksionon trajtimi? Interferon beta është pjesë e linjës së parë të mbrojtjes së trupit kundër viruseve, duke e paralajmëruar atë të presë një sulm viral. Koronavirusi duket se e shtyp prodhimin e tij si pjesë e strategjisë së tij për të shmangur sistemet tona imune. Ilaçi i ri është një formulim i veçantë i interferonit beta i dërguar direkt në rrugët e frymëmarrjes përmes një nebulizori që e bën proteinën në aerosol.

Ideja është që një dozë e drejtpërdrejtë e proteinave në mushkëri do të shkaktojë një përgjigje më të fortë anti-virale, madje edhe në pacientët, sistemi imunitar i të cilëve është tashmë i dobët. Interferon beta zakonisht përdoret në trajtimin e sklerozës së shumëfishtë.

Provat e mëparshme klinike të kryera nga Synairgen kanë treguar se mund të stimulojë një përgjigje imune dhe se pacientët me astmë dhe kushte të tjera kronike të mushkërive mund të tolerojnë rehatshëm trajtimin.


Më të lexuarat