Secondary Adv

GM prezanton Cadillac e pare fluturues

Share on Google+

General Motors (GM) po e çon biznesin e saj në lartësi të reja duke zbuluar një taksi fluturuese vetë-drejtuese nën markën e saj Cadillac në CES.

 

Prodhuesi amerikan i makinave ndau një video koncept që tregon një mjet ajror me ngritje dhe ulje vertikale elektrike me një vend të vetëm (eVTOL) që kap shpejtësinë prej 56 milje në orë.

 

Jo vetëm që e ardhmja e GM po shkon në qiell, por video gjithashtu tregoi se po shkon poshtë rrugës me një mjet të ri luksoz autonom që mban dy pasagjerë. Automjetet e konceptit u zbuluan në konferencën e teknologjisë që po mbahet praktikisht për herë të parë për shkak të pandemisë së zgjatur të koronavirusit.

Disa momente pasi GM shpërndau videon, aksionet e saj panë ngritje prej 8.8 përqind në 48.95 $ një aksion që rriti kufirin e saj të tregut në rreth 70 miliardë dollarë. Të dy automjetet futuriste janë pjesë e Halo Portfolio të Cadillac, por nuk është e qartë kur çifti do të hyjë në prodhim.

Një zëdhënës i GM konfirmoi për CNBC se firma ka hartuar modele të të dy koncepteve autonome, por ka përdorur paraqitje kompjuterike gjatë prezantimit. Droni i hijshëm, vetë-drejtues do të ishte shtytja e parë e GM në lëvizjen ajrore.

Firma thotë se mburret me katër helika të mundësuara nga një motor elektrik i vetëm 90-kWh që prodhon shpejtësi deri në 56 mph. Mjeti  ju merr në çati dhe ju ul në portin më të afërt të dedikuar për destinacionin tuaj. Kjo do të anashkalonte trafikun, turmat dhe pengesat e tjera që qëndrojnë në rrugën e udhëtarëve.


Më të lexuarat