Secondary Adv

Projekti i 4 kullave me veshje alumini ne Katar

Share on Google+

Foster + Partners kanë zbuluar imazhet e ‘Lusail Towers’, një projekt i rëndësishëm në Katar që parashikohet si katalizator për një rreth të ri biznesi qendror.  

 

Zhvillimi prej 1,1 milion metrash katrorë, i cili përfshin katër ndërtesa shumëkatëshe, do të presë selinë e bankës kombëtare të Katarit, bankës qendrore të Katarit dhe autoritetit të investimeve të Katarit së bashku me disa organizata të tjera globale.

Projekti gjithashtu kërkon të krijojë një lagje të re në qendër të qytetit që është e ndjeshme ndaj klimës dhe e lidhur me një qendër të re transporti. Projekti është pjesë e një masterplani më të madh të dizajnuar gjithashtu nga foster + partners, i cili po përfundon përpara Kupës së Botës së futbollit në vitin 2022.

Të vendosura në fund të bulevardit të madh, dy kullat më të larta qëndrojnë në 70 kate, ndërsa dy të tjerat janë të larta 50 kate, të gjitha të rregulluara në mënyrë simetrike rreth një sheshi qendror. Dizajni u ndikua nga klima, duke krijuar një skenë intime në shkallë njerëzore ndërsa i përgjigjej qytetit në një shkallë urbane.

Të veshura me alumin të shkallës detare, fasadat e kullës janë projektuar në përgjigje të diellit me profilet e projeksioneve që mbështjellin ndërtesën, duke ruajtur pamjet jashtë nga dielli i ashpër.

Arkitektët shpjegojnë se propozimet e dizajnit të sistemeve aktive përfshijnë: ruajtjen e centralizuar termike, sisteme hidronike me presion të lartë, ventilim të kontrolluar, ndriçim efikas LED dhe kontrolle të përparuara të automatizimit të cilat kontribuojnë për të zvogëluar kërkesën për energji në vend me 35% kur krahasohet me një ndërtesë fillestare.


Më të lexuarat